Nicole Beutler Projects, HZT & Rudolphi Producties

Nicole Beutler Projects, HZT & Rudolphi Producties

Liefdesverklaring (voor altijd)

Nicole Beutler Projects, HZT & Rudolphi Producties

Liefdesverklaring (voor altijd)

  • Woensdag 9 januari 2019
  • Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:15: Stadsschouwburg open
  • 20:15: Aanvang voorstelling
  • 21:25: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

“Afwisselend dolkomisch en doodserieus brengen ze (…) een ode aan het vak.” (de Volkskrant ★★★★)

Annet Malherbe, Cas Enklaar, Marien Jongewaard en René van ’t Hof, vier doorgewinterde acteurs en mimespelers, vertegenwoordigen vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters. Na een lange relatie met het publiek maken zij de balans op. Jarenlang keken wij naar hen, nu kijken zij terug. Met zes jongeren brachten ze eerder ‘Liefdesverklaring’, een hartverwarmende dankbetuiging aan het publiek. De voorstelling kreeg laaiend enthousiaste reacties. Het vervolg ‘Liefdesverklaring (voor altijd)’ is opnieuw een onverbloemde ode aande toeschouwer, aan wederzijds vertrouwen, aan wat ons maakt en wat ons breekt.

Toneel op toneel

Toneel op toneel

Deze voorstelling wordt toneel-op-toneel gespeeld, een bijzondere setting waarbij het publiek op een tribune op het podium zit. Alle plaatsen hebben zeer goed zicht en zijn vrij te kiezen, de zaal gaat vlak voor aanvang open. Deze avond kan er gebruik gemaakt worden van de onbewaakte garderoberekken.

Extra informatie

“Het is een genot om dit viertal over het toneel te zien bewegen, ieder op bepaald moment verwijzend naar zijn of haar eigen oeuvre.“

“Dit stukje is een liefdesverklaring. Dat ligt misschien in zekere zin voor de hand, maar het is tegelijkertijd ook onvermijdelijk. Een liefdesverklaring (voor altijd) aan Maureen Teeuwen, Cas Enklaar, Marien Jongewaard en René van ’t Hof, die een voorstelling spelen met de titel Liefdesverklaring (voor altijd) waarin zij hun relatie met het publiek onder de loep nemen en tot de conclusie komen dat het liefde is – dat het liefde moet zijn.”

★★★★ De Volkskrant

Liefdesverklaring (voor altijd) raakt. Het is een statement van liefde dat via taal, toon en lichaam ook vraagt wat we eigenlijk hebben bereikt sinds radicale openheid het credo werd.

Theaterkrant

tekst: Magne van den Berg, regie: Nicole Beutler en Magne van den Berg, spel: Annet Malherbe, Lukas Dijkema, Marien Jongewaard en René van ’t Hof, muziek: Gary Shepherd, foto: Sanne van den Elzen, illustratie: Tim Enthoven, coproductie van Nicole Beutler Projects, Het Zuidelijk Toneel en Rudolphi Producties