Reggae Fever

Reggae Fever

Reggae Fever

  • Zaterdag 27 juni 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 27 juni 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa De Oosterpoort, Tromspingel 27 (ma t/m za: 12.00-18.00 uur) & website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl
Kaarten aan de deur € 39,- (excl. servicekosten). Kinderen tot 12 jaar gratis entree!

Reggae Fever in English

Reggae Fever in English

Calling all reggae lovers! De Oosterpoort and TivoliVredenburg proudly and happily present Reggae Fever, a new two-day summer festival for nice roots, warm lovers rock and energetic rub-a-dub. Up until now the following acts have been confirmed:

Tarrus Riley / Beres Hammond / Rebelution / Joggo / Heights Meditation

Besides these big stars there will be a lot of attention for local talent during both festival days. Several sound systems, a market and good food are part of the program. Children are not forgotten, which also makes Reggae Fever family time! More names will be confirmed shortly, just as more information about the program.

Extra informatie

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Reggae Fever is coming to town!

Calling all reggae lovers! De Oosterpoort en TivoliVredenburg presenteren samen met trots en plezier Reggae Fever, een nieuwe, zomerse festival-tweedaagse vol irie vibes. Onder andere internationale reggae sterren als Tarrus Riley, Beres Hammond en Gentleman staan garant voor fijne roots, warme lovers rock en energieke rub-a-dub. Zaterdag 27 juni staan ze in De Oosterpoort in Groningen, en een dag later, op zondag 28 juni, in TivoliVredenburg in Utrecht. De presentatie van het festival is in handen van Beef-frontman I-Repeat!

Tarrus Riley treedt op met de BlaK Soil Band featuring Dean Fraser and Alaine. Riley werd geboren in New York, maar groeide op in het mekka van de reggae: Jamaica. Als zoon van reggaeveteraan Jimmy Riley vertaalt Tarrus pure roots reggae naar een frisse, moderne variant, waarmee hij zowel de jeugd als de doorgewinterde reggae liefhebbers bereikt. Hij brak door met het album ‘Parables’ en de single ‘She’s Royal’ en is sindsdien een absolute ster in de hedendaagse reggae scene.

Beres Hammond mag met recht een reggaelegende genoemd worden. Hammond is al actief sinds de jaren ’70, maar brak echt door in de jaren ‘90 met hits als ‘Tempted to Touch’, ‘Is This A Sign’ en ‘Respect To You Baby’. Hammond weet ook nu nog de harten van zijn grote gevolg te veroveren met zijn soulvolle stem en lovers rock: reggae waarin liefde en romantiek centraal staan.

Tillman Otto, beter bekend als Gentleman, is niet meer weg te denken uit de hedendaagse reggae scene. In 2004 brak hij in thuisland Duitsland door met het album ‘Confidence’, en aansluitend veroverde hij met zijn band The Evolution de wereld, met hits als ‘Superior’ en ‘Dem Gone’. Een kleurrijke roots reggae artiest, die experimenten met dancehall, pop en rock niet schuwt. Door de jaren heen heeft hij samengewerkt met grote artiesten als Tanya Stephens, SOJA, Kymani Marley en Shaggy. In november van vorig jaar werd zijn roem bezegeld met een MTV Unplugged sessie.

Wereldster van eigen bodem Ziggi Recado is terug! In 2006 debuteerde hij met ‘So Much Reasons’ en in november van vorig jaar bracht hij zijn vierde studio album ‘Therapeutic’ uit, gevuld met eigentijdse roots, warme ballads en rake teksten. Ziggi wordt geprezen om zijn sterke singer-songwriter kwaliteiten en speelde al op grote festivals als Lowlands, Roskilde en Summerjam. Met zijn band The Force staat hij op Reggae Fever garant voor een positieve show vol liefdevolle vibes!

In mei van dit jaar zag ‘Conscious Love’ van Joggo (NL) het licht. In de titel van deze plaat zit de stijl van de zanger al gevat: fijne roots & conscious reggae, in een hedendaagse jas. Eerder scoorde hij nationaal en internationaal hoge ogen met het nummer ‘Beware’ afkomstig van de gelijknamige mixtape, en dat leverde hem shows op menig Europees reggae festival op. Met ‘Conscious Love’ vers op zak én een nieuwe backing band (Jah Livity) belooft het een energieke show te worden.

Exciting reggae. Zo omschrijven de mannen van vriendenband Heights Meditation (NL) hun muziek. De kersverse winnaars van de Benelux Reggae Contest staan garant voor een mix van uptempo en mellow reggae, met zowel eigen nummers als bekende klassiekers op het repertoire. Tijdens hun live shows willen ze maar één ding: jou vervoeren met hun liefde voor muziek. Maak ’t mee tijdens Reggae Fever!

De Groningse reggae- en rockband The Rising Sun maakt de line up van Reggae Fever in De Oosterpoort compleet! In april van vorig jaar kwam hun debuut EP ‘Early Vibes’ uit, en sindsdien zijn ze regelmatig op de Nederlandse podia te vinden. Dit 8-koppige collectief zal je gegarandeerd opzwepen met reggae van het stevige en dansbare soort!

Naast deze grote sterren is er op beide festivaldagen ook veel aandacht voor lokaal talent. Verschillende soundsystems, een markt en lekker eten maken onderdeel uit van het programma. Ook aan de kids wordt gedacht, Reggae Fever is daarmee ook family time!

Soundsystems

Irey Selecta draait reggae, dancehall en alle vibes die daartussen zitten. Hij is o.a. bekend van de ‘Reggae Yard’ feesten in Zwolle en zijn mixtapes die hij gereleased heeft via worldareggae.com. Party vibes all over!

‘Head Founder Zebulon’ stortte zich in 1985 in de wereld van Reggae Soundsystems. Samen met soundmembers Montana, Junior Gun & Ivoryman vormen zij tot op de dag van vandaag een hecht team onder de naam Foundation Sound. Ze hebben over heel de wereld gedraaid en diverse soundclashes gewonnen. Ook organiseren zij het event genaamd ‘Lion Rock’ in Groningen.

Jah Sound International is al 25 jaar in de ban van reggae. Van 1995 tot 2000 waren ze zelfs het meest gevraagde Soundsystem van Europa. Wanneer Jah optreedt, waan je jezelf in het warme Jamaica, deinend op een positieve en warme roots rock reggae vibe. Ze stonden op alle grote Europese reggaefestivals en traden op met o.a. Buju Banton, Beenie Man, T.O.K. en Shaggy.

Hij is resident DJ in Vera en al jaren een bekend gezicht in Groningen. DJ Steely draait nog steeds op de customized turntables die hij van zijn vader kreeg. Steely deelde het podium met o.a. Yellowman, Cocoa Tea, Lee Perry en Burning Spear en draait een zeer diverse set die gaat van dub, ska, rocksteady, roots naar loversrock.

Reggae Fever Facebook pagina