Ralph van Raat

Ralph van Raat

speelt Arvo Part

Ralph van Raat

speelt Arvo Part

  • Zondag 8 november 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 8 november 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“a nimble-fingered and undefatigable soloist” (Boston Globe)
Wat goed is, komt snel. Ralph van Raat (1978) had voor zijn dertigste al een goed gevulde prijzenkast en dito zalen, laat volgens De Telegraaf zijn de Volkskrant ” vleugel fonkelen als een sterrenhemel” en groeide uit tot een toonaangevend ambassadeur van nieuwe muziek. Zijn recital vanavond staat in het teken van de grote Estse componist Arvo Pärt. “Ralph van Raat tovert met timing en klank in Für Alina”, hoorde de Volkskrant eerder dit jaar in Amsterdam. Hij sluit zijn optreden af met een in zijn opdracht geschreven pianoconcert van Joep Franssens. Van Raat is een voorvechter van deze componist, een vertegenwoordiger van de nieuwe spiritualiteit in de Nederlandse muziek en geestverwant van Pärt.

“Met wilde jazzakkoorden in het slotdeel van de ‘Tweede sonatine’ laat hij de woede horen die de jonge Pärt moet hebben gevoeld toen zijn geboorteland Estland werd bezet en onderdrukt door de Sovjet-Unie, en de jazz in de ban werd gedaan.”
de Volkskrant****

De Oosterpoort en het Noord Nederlands Orkest vieren samen de 80e verjaardag van Arvo Pärt. Een week lang staan we stil bij het werk van de uit Estland afkomstige componist. Geniet van recent en jong werk van Pärt, uitgevoerd door topmusici.

Nederlands Kamerkoor
Happy Birthday to Arvo Pärt
Zondag 8 november, 20.15 uur – De Oosterpoort
Werken van Pärt, Sibelius en Tormis

Ralph van Raat (piano)
Een pianorecital dat geheel in het teken staat van Arvo Pärt.
Zondag 8 november, 20.30 uur – Grand Theatre
“A nimble-fingered and undefatigable soloist” (Boston Globe)

Yoga in concert
Maandag 9 november, 20.00 uur – De Oosterpoort
Speciaal programma met veel meditatieve muziek van Arvo Pärt.

Noord Nederlands Orkest
Woensdag 11 november, 20.15 uur – De Oosterpoort
80 jaar Arvo PärtHet Pärtfestival is een samenwerking tussen het Noord Nederlands Orkest, De Oosterpoort en het Grand Theatre