Pynarello

Pynarello

Tour de Pynarelli

Pynarello

Tour de Pynarelli

  • Zaterdag 7 september 2024
  • SPOT/Locatievoorstelling
  • 13:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 7 september 2024
  • 13:30 start of event
  • (Times are subject to change)

Pynarello, onze Artist in Residence, is on the move. Op zaterdagmiddag 7 september maakt de groep een tour door de Groningse binnenstad en jij wandelt mee! Op drie locaties spelen drie verschillende Pynarelli-ensembles naast eeuwenoude composities ook splinternieuwe noten in samenwerking met lokale singer-songwriters.

De tour start om 13.30 uur in de Lutherse Kerk of bij restaurant Bie de Buuf, afhankelijk van de route die je volgt. Het gezamenlijke slotconcert van deze vrolijkmakende muzikale tocht vindt plaats in De Oosterpoort.

Locaties
A: Lutherse Kerk, Haddingestraat 23, Groningen
B: Bie de Buuf, Paradijsvogelstraat 10, Groningen
C: SPOT / De Oosterpoort, Kleine Zaal

Welke route volg je?
Je doet route ABC (startpunt Lutherse Kerk) of BAC (startpunt Bief de Buuf). Een paar dagen voor het event ontvang je een servicemail met daarin jouw startlocatie!

Pynarello: SPOT Artist in Residence

Pynarello schopt sinds de oprichting in 2017 de klassieke muziek de 21e eeuw in. Heilige huisjes worden verbouwd, tradities worden afgestoft of belanden in de prullenbak. Zonder dirigent en zonder bladmuziek worden complete symfonieën gespeeld, oude muziek wordt opgepoetst en vermengd met noten van nu, wat resulteert in spontane, energieke uitvoeringen en – misschien wel het belangrijkste – verbinding tussen musici en publiek. Komend seizoen is Pynarello Artist in Residence bij SPOT Groningen en laten de musici je vanuit hun tijdelijke thuisbasis De Oosterpoort ervaren hoe leuk en avontuurlijk een ‘klassiek’ concert kan zijn.

Winnaars Ovatie 2023
In december kreeg Pynarello tijdens het tv-programma Podium Klassiek de Ovatie 2023 uitgereikt, een prijs voor musici die een bijzondere podiumprestatie hebben geleverd en op die manier een belangrijke bijdrage leveren aan het Nederlandse klassieke muziekleven.

Abonnement Pynarello