Pynarello: SPOT Artist in Residence

Pynarello: SPOT Artist in Residence

Pynarello schopt sinds de oprichting in 2017 de klassieke muziek de 21e eeuw in. Heilige huisjes worden verbouwd, tradities worden afgestoft of belanden in de prullenbak. Zonder dirigent en zonder bladmuziek worden complete symfonieën gespeeld, oude muziek wordt opgepoetst en vermengd met noten van nu, wat resulteert in spontane, energieke uitvoeringen en – misschien wel het belangrijkste – verbinding tussen musici en publiek. Komend seizoen is Pynarello Artist in Residence bij SPOT Groningen en laten de musici je vanuit hun tijdelijke thuisbasis De Oosterpoort ervaren hoe leuk en avontuurlijk een ‘klassiek’ concert kan zijn.

Winnaars Ovatie 2023

In december kreeg Pynarello tijdens het tv-programma Podium Klassiek de Ovatie 2023 uitgereikt, een prijs voor musici die een bijzondere podiumprestatie hebben geleverd en op die manier een belangrijke bijdrage leveren aan het Nederlandse klassieke muziekleven.

Photo: Nichon Glerum

Abonnement Pynarello

Ontmoet met dit abonnement onze Artist in Residence: Pynarello in De Oosterpoort.

Meer informatie en kaarten
Pynarello-20-20Orchestral-20Surf-20-28onbekend-29

Interview met nieuw artistiek leider Pynarello Julian Schneemann

Julian Schneemann neemt het stokje over van violist en oprichter Lonneke van Straalen. Een betere opvolger dan Schneemann had Pynarello zich nauwelijks kunnen wensen. Hij werd opgevoed door klassieke musici, opgeleid door jazzmeesters, omringd door populaire cultuur en werkte samen met muzikanten van over de hele wereld. Als pianist en componist beweegt hij zich dan ook tussen allerlei muzikale stijlen, van pop en jazz tot global music en klassiek. “Je kunt mij niet in een hokje stoppen.”

Lees hier het interview
Julian Schneemann – foto Liz van den Akker