Paul de Leeuw

Paul de Leeuw

Ik ben rustig!

Paul de Leeuw

Ik ben rustig!

  • Donderdag 22 mei 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 22 mei 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Ontroerende theatersolo
Met ‘Poephoofd’ maakte Paul de Leeuw een verpletterende rentree in de Nederlandse theaters. “Een openhartige en ontroerende theatersolo”, schreef de Volkskrant en “De Leeuw is een fabuleus verteller” (NRC Handelsblad)
Een man is in de vijftig en zoekt naar rust in zijn leven. Hij duikt onder een dekbed en laat de wereld even voor wat die is. Maar juist dan begint het te broeden. Wat als hij in Duitsland was geboren? Wat als hij toch was ingegaan op de avances van die negentienjarige? Paul de Leeuw wisselt hilarische momenten af met persoonlijke ontboezemingen.

Door Rinske Wels

(…) “een openhartig cabaretprogramma van een man die steeds beter beseft wat hij heeft in het leven.” (…) “De vaak ontroerende verhalen zijn volop gelardeerd met grappen. Af en toe flauw, vaker vilein en bovenal vol zelfspot.” (…) “De Leeuw is helemaal terug waar hij hoort.”

★★★★ Trouw

Door Jacques J d’Ancona

“Er zijn weinigen die een zinderende, kokende pot – bij de beschrijving van een skioord met ‘all inclusive service’ – van het ene op het andere moment kunnen omzetten in een ademloos luisterende, huiverende zaal bij het relaas over het familiebezoek aan Auschwitz.”

★★★★ Dagblad van het Noorden

Door Henk van Gelder

“Vooral in zijn liedjes graaf Paul de Leeuw iets dieper.”

★★★ NRC