Oude Meesters / Ger Thijs

Oude Meesters / Ger Thijs

Bram van der Vlugt en Joost Prinsen

Oude Meesters / Ger Thijs

Bram van der Vlugt en Joost Prinsen

  • Zaterdag 30 maart 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 30 maart 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Weer een publieksfavoriet van Ger Thijs?

 

Joost Prinsen en Bram van der Vlugt spelen de gebroeders De Man, de laatste telgen van een beroemd toneelgeslacht. De broers haten elkaar en dat weet iedereen. Als de bodem van hun beurs in zicht komt, zijn ze echter gedwongen om met elkaar de bühne op te gaan in een stuk over twee broers die – jawel – elkaar haten. Ongemerkt komen ze nader tot elkaar. Maar wat is spel en wat is werkelijkheid? Ger Thijs’ vorige voorstelling, ‘De Kus’, werd genomineerd voor de Toneel Publieksprijs 2011, terwijl de hoofdrolspelers Huub Stapel en Carine Crutzen werden genomineerd voor de Louis d’Or en Theo d’Or. Dat belooft dus wat!

Klik hiervoor een interview met Bram van der Vlught over ‘Oude Meesters’.

“Oude acteurs excellent als broers. Prinsen en Van der Vlugt excelleren in de levendige dialogen, de galgenhumor, de snelle wendingen en de toneelspelersdramatiek die deze twee personages hebben meegekregen”

★★★ NRC Handelsblad

“Het is een plezier de twee te horen foeteren op hun personages, het publiek en vooral: elkaar. De twee zijn aan elkaar gewaagd, putten er genoegen in elkaar verbaal te maltraiteren (…) Met hun vakmanschap en spelplezier zijn zij de ideale vertolkers van Thijs’ tekst”

★★★ Het Parooldoor
Joukje Akveld

“Het is een genoegen om naar deze twee oude acteurs te kijken: Van der Vlugt flamboyant, beweeglijk en met de nodige joie de vivre, Prinsen afgemeten koppig, star, en met gepaste chagrijn.”

★★★ Volkskrantdoor
Hein Janssen

“Het is een genoegen om anderhalf uur naar deze gelouterde acteurs te kijken.”

★★★ Leidsch dagblad

“Bram van der Vlugt en Joost Prinsen spelen met een aanstekelijk spelplezier de rollen die Ger Thijs ze duidelijk op hun lijf heeft geschreven.”

★★★ Theaterkrant.nl

“Aangenaam en subtiel acteerwerk van twee mannen die hun vak verstaan”

★★★ Telegraafdoor
Esther Kleuver

tekst en regie: Ger Thijs · spel: Joost Prinsen en Bram van der Vlugt