Orkest van de Achttiende Eeuw & Lucie Horsch

Orkest van de Achttiende Eeuw & Lucie Horsch

21.00 uur

Orkest van de Achttiende Eeuw & Lucie Horsch

21.00 uur

  • Maandag 24 augustus 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 21:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 24 augustus 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 21:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Het Orkest van de Achttiende Eeuw brengt met topblokfluitist Lucie Horsch, de kersverse winnares van de Nederlandse Muziekprijs, een heerlijk luchtig barokprogramma in verschillende bezettingen. Horsch, dochter van twee topcellisten, doorbreekt de laatste jaren met aanstekelijk enthousiasme alle vooroordelen die over haar instrument bestaan.

Blokfluitisten

Al weten de echte liefhebbers natuurlijk wel beter. Het was immers Frans Bruggen, in 1981 oprichter van het Orkest van de Achttiende Eeuw, die ooit de weg effende. En laten we Erik Bosgraaf niet ongenoemd laten, die in 2011 als eerste blokfluitist de Nederlandse Muziekprijs won en daarmee voor een revival van het instrument zorgde.

Ongekende lichtheid en onbevangenheid

Anders dan bij de pianisten en violisten kent de blokfluitwereld nog geen gevestigde orde. Dat geeft Horsch de vrijheid om haar instrument met een hoorbare lichtheid en onbevangenheid te bespelen. Luistert u maar eens naar haar met een Edison bekroonde debuutalbum uit 2016 en de met een Opus Klassik bekroonde opvolger Baroque Journey uit 2019, waarop Horsch de luisteraar meeneemt op een fascinerend tripje door het muzikale landschap van Europa ten tijde van de barok. Zij bespeelt haar instrument alsof het een Stradivarius is, een Steinway, een Ferrari en tovert zo ook die paar laatste blokfluitmijders om tot fans.

Twee concerten

Op maandag 24 augustus organiseren we twee concerten in het kader van ons Summer Stage programma: om 19.00 uur en 21.00 uur. De muziek wordt afgewisseld met gedichten van Christa Widlund.

Summerstage dinner

Summerstage dinner

Vanaf 17.00 uur kun je terecht in onze zomers ingerichte binnentuin. Op de kaart vind je heerlijke streetfood gerechten, om samen te delen of om zelf lekker van te genieten. Bekijk de menukaart en reserveer via horeca@spotgroningen.nl (beperkt aantal plekken bij het diner).

Programma

Orkest van de Achttiende Eeuw & Lucie Horsch

J.S. Bach: Ricercare a 6 uit Musikalisches Opfer

Samuel Scheidt: Pavane

Louis Andriessen: Sarabande uit Miserere

Telemann: Solo voor blokfluit

Mozart: Divertimento in F, KV 253

J.S. Bach: Fluitconcert in D

 

Summerstage

Summerstage

Deze voorstelling is onderdeel van Summer Stage, ons zomerprogramma vol theater en muziek. Van klassiek en cabaret tot toneel en muziek. Bekijk het hele programma hier.