Opera Zuid

Opera Zuid

Le Nozze di Figaro

Opera Zuid

Le Nozze di Figaro

  • Donderdag 1 december 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 1 december 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Mozart en zijn librettist Lorenzo da Ponte schreven in 1786 een opera vol levensdrift over kleine mensen met grote verlangens, gevangen in het tijdloze spel dat liefde heet: ‘Le Nozze di Figaro’. Het werd een van Mozarts succesvolste opera’s. In het huis van de graaf en gravin Almaviva maken de bediendes Figaro en Susanna zich op de voor de mooiste dag van hun leven: vandaag trouwen ze. Maar gemakkelijk zal het niet gaan, want de graaf heeft zijn oog laten vallen op Susanna. Wat volgt is een dag vol misverstanden, intriges, affaires, ontboezemingen, blijdschap, verdriet en liefde. Italiaans gezongen, Nederlandse boventitels. Lees hier meer over de achtergronden, het concept en de visie van regisseur Daniël van Klaveren.

Inleiding om 18:30

Inleiding om 18:30

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding door Thomas de Bruijn om 18.30 uur. Deuren gaan om 18.00 uur open.
Kaarten à € 2,50 kunt u meebestellen bij uw bestelling of via deze link. De inleiding maakt vanaf dit seizoen deel uit van De Arts Academy.

Extra informatie

Extra informatie

Kaartverkoop voor dit concert/deze voorstelling start wo 8 juni (exclusief Agenda-abonnees) en ma 13 juni (voor iedereen).

“Door de voorstelling in een poppenhuis te plaatsen, zoom je uit en doorzie je de schijnbaar onbelangrijke dingen van onze menselijke handelingen die wel ons dagelijks leven voor een groot deel uitmaken. ” – Jasmijn Mulkens, 2016

Lees het volledige interview hier.

Interview Daniël van Klaveren – regisseur

regie: Daniel van Klaveren · dirigent: Arjan Tien · m.m.v. philharmonie zuidnederland