Opera Zuid

La Cenerentola / Gioacchino Rossini

Opera Zuid

La Cenerentola / Gioacchino Rossini

  • Dinsdag 19 mei 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 19 mei 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

muziek: Gioacchino Rossini ∙ libretto: Jacopo Ferretti, naar het sprookje ‘La Cendrillon ou la petite pantoufle’ van Charles Perrault
regie: Sybrand van der Werf ∙ dirigent: Per-Otto Johansson ∙ cast: Karin Strobos, Elmar Gilbertsson, Marcel van Dieren, Rubèn Plantinga, Willem de Vries e.a.

Inleiding om 19.15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding om 19.15 uur.
Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Foto’s door: Morten de Boer (Den Haag)

“Dankzij de ritmische alertheid van de dirigent Per-Otto Johansson blijven de lastigste ensemblestukken fier overeind en wordt deze La Cenerentola ook in muzikaal opzicht een feestproductie.” (de Volkskrant)

Rossini op z’n best in sprankelend sprookje
Opera Zuid voert Rossini’s uitbundige, vrolijke opera ‘La Cenerentola’ op. Het stuk, waarin illusie en werkelijkheid voortdurend stuivertje wisselen, ging in 1817 in première in Rome. Het leven van Assepoester is bepaald geen sprookje. De hele dag moet ze werken. Wanneer haar gemene stiefzusters naar het bal van de prins mogen, maar zij niet, zit ze in zak en as. Dat verandert echter met de komst van een mysterieuze toverfee, die ervoor zorgt dat Assepoester naar het bal kan. Daar wordt de prins, die tijdens het bal ‘de ware’ hoopt te vinden, op slag verliefd op haar. Klokslag twaalf uur verlaat ze het feest, de prins verbijsterd achterlatend. Rossini leverde een wereldprestatie met deze opera, die hij binnen een maand op de planken wist te zetten. In het Italiaans gezongen, met boventiteling in het Nederlands.