Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg

Mijn Buik Vol Van De Liefde

Marlijn Weerdenburg

Mijn Buik Vol Van De Liefde

  • Vrijdag 15 september 2023
  • SPOT/Locatievoorstelling
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 15 september 2023
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Ode: muziek beleven in Groninger kerken

Onze provincie telt vele prachtige, soms eeuwenoude kerken. Tijdens Ode – een samenwerking tussen SPOT Groningen en Groninger Kerken – vormen ze het decor voor een reeks sfeervolle concerten. Op vrijdag 15 september kun je in de Molukse kerk in Appingedam genieten van de prachtige nieuwe liedjes van zangeres, songwriter, actrice en presentatrice Marlijn Weerdenburg.

2021 was nogal een bewogen jaar voor Marlijn. Ze verloor haar moeder terwijl ze zwanger was van haar tweede zoon. Leven en dood lagen nog nooit zo dicht bij elkaar. De grote gebeurtenissen, met alle emotie die daarbij horen, leverden wel iets bijzonders op. Prachtige nieuwe liedjes, gevoed door het leven op het scherpst van de snede. In Mijn Buik Vol Van De Liefde maakt ze, begeleid door toetsenist Patrick van Herrikhuyzen, de pijn bespreekbaar, maar deelt ze ook haar dankbaarheid voor het leven. Rauw en met de billen bloot, een voorstelling die gaat over de essentie van het leven.

Een mix van singer-songwriter, pop en kleinkunst
Marlijn Weerdenburg speelde de titelrol in de televisieserie Danni Lowinski, vertolkte Diana in de musical Diana & Zonen, presenteerde programma’s als Moltalk en DNA Onbekend en was Maria in The Passion 2023. Samen met Helge Slikker vormde ze het muzikale duo Miss Molly and Me waarmee ze albums Rewind and Say Hello, Bonnie and Clyde en Travelers uitbracht. In 2020 verscheen haar debuutalbum Marlijn, waarvoor ze samenwerkte met onder meer Herman van Veen, Izaline Calister, Paul de Munnik, Daniel Lohues en Bertolf. In 2024 verschijnt haar nieuwe album, Mam, een mix van singer-songwriter, pop en kleinkunst waarin het jaar na de dood van haar moeder centraal staat. De singles Samen en Daar Wil Ik Heen zijn veelbelovende voorlopers.

Locatie: Molukse kerk Appingedam, Harkenrothstraat 2
In de directe omgeving van de concertlocatie is mogelijk beperkte gelegenheid tot parkeren. Houd dus rekening met een (korte) wandeling.