NUHR

NUHR

Draai het eens om (reprise)

NUHR

Draai het eens om (reprise)

  • Woensdag 9 november 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 9 november 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Winnaar Poelifinario 2016
Het leek hun afscheidsvoorstelling te worden en wie weet, is het dat ook wel. Maar na de fantastische kritieken is niets meer zeker. ‘Draai het eens om’ werd met sterren en superlatieven overladen door de theaterrecensenten. “Dit is van al die shows ongetwijfeld een van de beste, een van de geestigste”, schreef NRC Handelsblad.
De groep vertelt in ‘Draai het eens om’ dingen die door niemand anders verteld worden. Volgens de wetten van NUHR uiteraard, waarin onzin ineens blijkt te kloppen. Een oordeel is zo geveld, maar draai het eens om? “NUHR gaat verder waar anderen – en niet de minsten – stoppen. (…) Het is werkelijk groots wat NUHR heeft gepresteerd.” (de Volkskrant *****)

“Vriendschap en actualiteit lopen voortdurend soepel in elkaar over. En ja, er valt veel te lachen tijdens de talrijke sketches, die fantastisch worden gespeeld en prachtig van taal zijn”

★★★★★ Het Parool

“Zo persoonlijk is een cabaretprogramma zelden geweest. Het is werkelijk groots wat NUHR heeft gepresteerd. Het eelt op de ziel wordt ruw weg geschraapt, het verleden genadeloos omgewroet en de zenuwen worden blootgelegd”

★★★★★ de Volkskrant

“Het mag er in het perfect uitgebalanceerde Draai het eens om vaak snoeihard aan toe gaan, je voelt tegelijkertijd de onvoorwaardelijke liefde tussen deze mannen die niet bang meer zijn om tot de kern te geraken”

★★★★★ De Telegraaf

“Conclusie: weergaloos mooi in spel en mimiek. Een briljant programma”

★★★★★ Dagblad van het Noorden

“NUHR heeft zich de afgelopen decennia gespecialiseerd in het maken van razendsnelle sketchshows met een veelheid aan doortrapte omdraaiingen. En dit is van al die shows ongetwijfeld een van de beste, een van de geestigste”

★★★★ NRC Handelsblad

Tekst en spel: Viggo Waas, Joep van Deudekom, Peter Heerschop en Eddie B. Wahr
Regie: Genio de Groot