Noord Nederlands Orkest o.l.v. Antony Hermus

Noord Nederlands Orkest o.l.v. Antony Hermus

Klassieke topstukken

Noord Nederlands Orkest o.l.v. Antony Hermus

Klassieke topstukken

  • Vrijdag 3 juli 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 19.45 uur: Zaal open
  • 20.15 uur: Aanvang concert
  • 21.00 uur: Einde concert
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het NNO komt terug! Na vier concertloze maanden kunt u uw ´huisorkest´ weer zien en horen zoals u het gewend bent: op het podium, in de concertzaal. Op 3 juli klinkt een ´preview-concert´ in De Oosterpoort. In symfonische bezetting speelt het NNO een selectie uit klassieke topstukken gedirigeerd door Antony Hermus.

Crisis zonder livemuziek

Het laatste NNO-concert vond plaats op 11 maart. Daarna legde de corona-crisis  het culturele leven volledig lam. Juist toen concertbezoek ineens niet meer vanzelfsprekend was hebben veel mensen ervaren hoe groot onze muziekbehoefte eigenlijk is. Meteen na de lockdown kamen de alternatieven los: balkonseranades, raamtheater en onnoemelijk veel internet-concertjes.

Maar er gaat natuurlijk niets boven een écht concert.

Meer bewegingsvrijgheid

Hoe onzeker de toekomst ook is, er is wèl meer bewegingsvrijheid gekomen. Het NNO maakt daarvan dankbaar gebruik. Want net als het publiek snakken de musici naar live optredens. De eerste stappen zijn inmiddels gezet, met het project Solo voor twee (zie website) en kleinschalige lunchconcerten.

Veilige herstart

Nu kunnen we een heuse herstart aankondigen. Het concert op 3 juli voldoet aan de geldende RIVM-eisen, met een veilige orkestbezetting en plaats voor honderd bezoekers.

Klassieke topstukken

En natuurlijk voldoet het óók aan de kwaliteitsnormen van het NNO. Want ook al hoort u het orkest nog niet op volle sterkte, het programma is gevarieerd en het spel aanstekelijk – zoals u van ons gewend bent. Eerst klinkt het begindeel uit Dvoráks ´Nieuwe Wereld´-symfonie – een stuk waarin hij zijn indrukken van Amerika weergaf, maar dat qua titel ook bij onze huidige situatie past. Van Robert Schumann klinkt het spiritueel geladen deel uit diens Derde Symfonie. Stukken van Mozart en Johann Strauss brengen een vrolijke noot en het NNO eindigt met de Finale uit Beethovens Zevende Symfonie – want 2020 is nog altijd Beethoven-jaar.

Live stream

De capaciteit is beperkt, dus wees er snel bij. Voor de thuisblijvers is het concert ook live te volgen via de online kanalen van Omrop Fryslân, RTV Noord en RTV Drenthe.

 

 

Programma

Dvorák, Antonín
Uit Symphonie nr.9 deel 1

Mozart, Wolfgang A.
Concert voor fluit en harp deel 1

Schumann, Robert
Uit Symphonie nr. 3 deel 4

Strauss Jr., Johann
Die Fledermaus:Ouverture

Beethoven, Ludwig van
Uit Symphonie nr.7 deel 4