Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Messiah van Handel

Noord Nederlands Orkest

Messiah van Handel

  • Zaterdag 19 december 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

MESSIAH VAN HÄNDEL De ‘grand musical’ onder de oratoria
Samen met het Noord Nederlands Concert Koor brengen we het briljante oratorium Messiah van de grote 17e-eeuwse barokcomponist Georg Friedrich Händel. Het werk bestaat uit drie delen die gaan over de geboorte, het sterven en de opstanding van Jezus. Bijzonder voor die tijd is dat dit religieuze koorwerk niet is geschreven in het Latijn, Italiaans of Händels Duitse moedertaal, maar in het Engels.

Engeland
Nadat Händel al verscheidene keren in Engeland was geweest en daar grote successen had geboekt, bijvoorbeeld met zijn Water Music, besloot hij zich in 1727 tot Engels staatsburger te laten naturaliseren. Hij vond het belangrijk dat de Messiah door iedereen kon worden begrepen en daarom koos hij voor de taal die iedereen sprak.

Voor iedereen
Ook de muziek zelf is toegankelijk. Het is goed te horen dat Händel in de eerste plaats operacomponist was. In zijn tijd werd de Messiah opgevoerd in theaters en concertzalen en niet in kerken. Het oratorium werd zelfs als ‘grand musical’ aan het publiek gepresenteerd. Maar heel gek is dat niet; de muziek drukt herkenbare emoties uit en veel van de ‘liedjes’ zou je zo willen meezingen.

Dirigent        Risto Joost
Sopraan        Stefanie True
Alt                  Olivia vermeulen
Tenor             David de Winter
Bass                Konstantin Wolff

koor                Noord Nederlands Concertkoor

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.15 uur open. Kaarten à € 2,57 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.

Dineren bij MUZE

Prijs incl. pauzedrankje en garderobe