Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Weihnachtsoratorium

Noord Nederlands Orkest

Weihnachtsoratorium

  • Zaterdag 7 december 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 19:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Kerstliederen onder leiding van Jos van Veldhoven

Jos van Veldhoven mag gerust de gedroomde dirigent van Bachs Weihnachtsoratorium worden genoemd. Maar liefst 35 jaar was hij artistiek leider en dirigent van de Nederlandse Bachvereniging, het orkest dat muziek van Bach en tijdgenoten op internationaal niveau uitvoert.

Populair

Het Weihnachtsoratorium is in Nederland inmiddels net zo populair als de Matthäus Passion. Van de in totaal zes cantates speelt het NNO de delen die horen bij Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag, de zondag na Nieuwjaar en Driekoningen. Van Veldhoven wisselt de Bach-delen af met Duitse kerstliederen.

Programma
J.S. Bach: Weihnachtsoratorium deel 1, 4, 5 en 6
Praetorius: Es ist ein Ros entsprungen
Crüger (Krüger): Fröhlich soll mein Herze springen

Gratis inleiding

Gratis inleiding

Voorafgaand aan dit concert is er een gratis inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten kun je meebestellen bij je bestelling of apart bestellen wanneer je al kaarten hebt.

Tromp open

Tromp open

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

Dit concert is onderdeel van onze Abonnementen Klassiek

dirigent: Jos van Veldhoven ∙ sopraan: Myriam Arbouz ∙ alt: Maarten Engeltjes ∙ tenor: Rupert Charlesworth ∙ bas-bariton: Matthias Helm ∙ koor: Noord Nederlands Concert Koor