Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Matthaeus Passion

Noord Nederlands Orkest

Matthaeus Passion

  • Vrijdag 3 april 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 19:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Matthäus Passion is muziek die iedereen raakt

De Matthäus Passion is volgens velen het mooiste en geniaalste koorwerk ooit geschreven. De zorgvuldigheid waarmee Bach zijn muziek op de tekst heeft afgestemd is geniaal. Gott krijgt altijd een hoge toon, passend bij zijn hemelse status. Woorden als verdriet en tranen klinken telkens als een diepe zucht. Als Jezus neervalt om te bidden, dalen de strijkers met hem mee, als hij sterft, zwijgen ze. Het is muziek die iedereen – gelovig en ongelovig – raakt. Hoe dat kan? Dat is het mysterie van de Matthäus Passion. Het NNO voert het werk uit onder leiding van barokspecialist Reinhard Goebel.

Gratis inleiding

Gratis inleiding

Voorafgaand aan dit concert is er een gratis inleiding om 18.30 uur. Deuren gaan om 18.15 uur open. Kaarten kun je meebestellen bij je bestelling of apart bestellen wanneer je al kaarten hebt.

Tromp open

Tromp open

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel online.

Dit concert is onderdeel van onze Abonnementen Klassiek

dirigent: Reinhard Goebel ∙ Jezus: Christian Immler ∙ Evangelist: Benjamin Glaubitz ∙ sopraan: Johannette Zomer ∙ bas: Maarten Koningsberger ∙ alt: Olivia Vermeulen ∙ tenor: Julian Habermann ∙ koor: Noord Nederlands Concert Koor en Roder Jongenskoor