Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Renaud Capuchon speelt Tsjaikovski

Noord Nederlands Orkest

Renaud Capuchon speelt Tsjaikovski

  • Zaterdag 16 mei 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Een van de ‘gevaarlijkste’ vioolconcerten van Tsjaikovski

Het NNO vroeg de Franse sterviolist Renaud Capuçon voor een van de ‘gevaarlijkste’ vioolconcerten. Toen Tsjaikovski het werk voltooide, durfden weinig violisten hun vingers eraan te branden. Het is duizelingwekkend wat er aan techniek en emotioneel vuurwerk uit het instrument moet worden gehaald. Tsjaikovski componeerde dit concert na een flitshuwelijk met een vrouw; een regelrechte ramp, gezien zijn liefde voor mannen. Voor de Manfred Symfonie liet de componist zich inspireren door het gelijknamige gedicht van de Engelse dichter Lord Byron. De muziek is soms duister en griezelig als een ‘gothic novel’. De eerste noten zijn voor Glinka’s Ruslan & Ludmilla.

Programma
Tsjaikovski: Concert voor viool en orkest
Tsjaikovski: Manfred Symfonie

Gratis inleiding

Gratis inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een gratis inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten kun je meebestellen bij je bestelling of apart bestellen wanneer je al kaarten hebt.

Tromp open

Tromp open

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

Dit concert is onderdeel van onze Abonnementen Klassiek

dirigent: Antony Hermus ∙ viool: Renaud Capuçon