Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Openingsconcert

Noord Nederlands Orkest

Openingsconcert

  • Woensdag 12 oktober 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het Noord Nederlands Orkest is terug met een ‘echt’ seizoen! Twee jaren gingen voorbij waarin iedereen wilde, maar weinig kon. We hebben je gemist en jij het NNO hopelijk ook. We staan klaar voor een geweldige inhaalslag en die begint met een zomers programma.

In Capriccio Espagnol van Rimski-Korsakov pakt het orkest uit met felle Spaanse kleuren: muziek van een Rus die de populariteit van Spanje een fikse zet gaf. Haydn componeerde zijn Sinfonia Concertante op het hoogtepunt van zijn carrière, voor een uitzinnig publiek. Het was “de grootste traktatie van het seizoen”, aldus een Engelse krant. De uitbundige solopartijen voor hobo, fagot, viool en cello worden vertolkt door vaste leden van het NNO.

Ter afsluiting klinkt de Derde Symfonie van Brahms, die hij componeerde tijdens een zomervakantie in het Duitse Rijndal. Het is een lieflijk, romantisch en zangerig werk waarmee de componist zijn vaak wat brommerige imago afschudt.

De jonge dirigent Elena Schwarz – half Australisch, half Zwitsers – is een rijzende ster. Ze boekt internationaal succes met haar verfrissende visie op het ‘ijzeren repertoire’ en haar aandacht voor componisten van nu.

Programma en bezetting
Rimski-Korsakov: Capriccio Espagnol
Haydn: Sinfonia concertante
Brahms: Symfonie nr.3

dirigent: Elena Schwarz

Dineren bij MUZE

In restaurant MUZE kom je in een sfeervolle ambiance in de stemming voor het concert of de voorstelling waarvoor je naar De Oosterpoort bent gekomen. We serveren hier naar keuze een drie,- of viergangen diner met klassieke gerechten op eigentijdse wijze gepresenteerd.

Bekijk menu en reserveer