Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Nationale Master Orkestdirectie

Noord Nederlands Orkest

Nationale Master Orkestdirectie

  • Vrijdag 27 mei 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 17.30 uur: Restaurant Muze open
  • 20.15 uur: Aanvang programma
  • 21.10 uur: Einde programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Om jonge dirigenten de gelegenheid te bieden de broodnodige vlieguren te maken, is er de Nationale Master Orkestdirectie (NMO), een samenwerking van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag en de Nederlandse orkesten. Ook het Noord Nederlands Orkest werkt hier aan mee. Informatie over de toegang voor dit concert volgt.

Over de Nationale Master Orkestdirectie
De opleiding heeft tot doel om orkestdirigenten met een Bachelor of Music op zak op te leiden tot het hoge niveau dat vereist is om een professioneel symfonieorkest adequaat en artistiek verantwoord te kunnen leiden. Bovendien beoogt dit initiatief een brug te slaan tussen de opleiding en het werkveld, ook met het oog op de verdere opbouw/uitbouw van het eigen professionele netwerk van de op te leiden dirigenten. Tenslotte leidt het tot een verrijking van het educatieve aanbod van de betrokken orkesten. De opleiding omvat een studie van twee jaar aan de twee conservatoria, waarbij beide instituten een gelijk deel van het onderwijs voor hun rekening nemen. De studenten volgen, onafhankelijk van hun inschrijvingslocatie, hetzelfde curriculum en zullen dus reizen tussen de verschillende les- en praktijk-locaties.

Dirigent: Sam Weller
Viool: Hannah Solveij Gramß


Verdi – Overture from La Forza del Destino
Barber – Violin Concerto
Hindemith – Symphonic Metamorphosis

Concert vindt plaats in de Grote Zaal van De Oosterpoort.
De toegang is gratis, vrijkaarten zijn te bestellen via deze website.
Dineren bij MUZE

In restaurant MUZE kom je in een sfeervolle ambiance in de stemming voor het concert of de voorstelling waarvoor je naar De Oosterpoort bent gekomen. We serveren hier naar keuze een drie,- of viergangen diner met klassieke gerechten op eigentijdse wijze gepresenteerd.

Bekijk menu en reserveer