Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Liszt & Bruckner

Noord Nederlands Orkest

Liszt & Bruckner

  • Zaterdag 20 mei 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Anton Bruckner was een onzekere schoolleraar. Met een kogelrond hoofd, een dikke buik en zijn kleine en gedrongen postuur zou het niet vreemd zijn geweest als hij ordeproblemen had in de klas. Als componist was hij in gelijke mate onzeker, hetgeen in zijn symfonieën terug is te zien: sommige herschreef hij tot drie keer toe, en nog wel zeer grondig ook. Het maakte dat er tot op de dag van vandaag onderzoek gaande is naar zijn muzikale nalatenschap.

Onophoudelijk zijn muziekwetenschappers in de weer om zijn muzikale puzzels in elkaar te zetten om er dan steeds weer achter te komen dat sommige stukjes niet passen of gewoon verdwenen zijn. Bruckners Symfonie nr. 7 kent die onzekerheid niet. Het Noord Nederlands Orkest koppelt het werk aan het Tweede Pianoconcert van Liszt. Chef-dirigent Eivind Gullberg Jensen en pianist Bertrand Chamayou laten horen dat er bij Liszt geen spoor van onzekerheid heeft bestaan.

Programma
Liszt: Concert voor piano en orkest in A nr. 2
Bruckner: Symfonie nr. 7 in E.

dirigent: Eivind Gullberg Jensen | piano: Bertrand Chamayou

Dineren bij MUZE

In restaurant MUZE kom je in een sfeervolle ambiance in de stemming voor het concert of de voorstelling waarvoor je naar De Oosterpoort bent gekomen. We serveren hier naar keuze een drie,- of viergangen diner met klassieke gerechten op eigentijdse wijze gepresenteerd.

Bekijk menu en reserveer