Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Wagner & Sjostakovitsj

Noord Nederlands Orkest

Wagner & Sjostakovitsj

  • Zaterdag 11 februari 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Hartmut Haenchen, vanaf dit seizoen vaste gastdirigent bij het Noord Nederlands Orkest, dirigeert Wagners Wesendoncklieder en de Symfonie nr.15  van Sjostakovitsj.

“Ik wilde een vrolijke symfonie schrijven, maar het pakte anders uit.” Aldus Sjostakovitsj, die in zijn laatste symfonie terugkeek op een bewogen leven. Het werk begint met de vrolijke klanken van een speelgoedwinkel; het slot is droefgeestig en kil. Tientallen jaren van Sovjet-repressie hadden de componist geestelijk uitgehold. En toch ontbreekt zelfs in deze aangrijpende zwanenzang zijn typische wrange humor niet. Wagner werd beroemd door zijn mega-opera’s vol magie, fatale liefde en bloedwraak. Verrassend genoeg schreef hij ook een paar intieme liefdesliederen, en met reden: hij scharrelde met de echtgenote van de gulle gastheer die hem tijdelijk onderdak verschafte. Spannende materie – maar dat hoort bij Wagner.

Programma
Wagner: Wesendoncklieder (bewerking Henze)
Sjostakovitsj: Symfonie nr.15 in A op.141

dirigent: Hartmut Haenchen | alt: Wiebke Lehmkuhl

Dineren bij MUZE

In restaurant MUZE kom je in een sfeervolle ambiance in de stemming voor het concert of de voorstelling waarvoor je naar De Oosterpoort bent gekomen. We serveren hier naar keuze een drie,- of viergangen diner met klassieke gerechten op eigentijdse wijze gepresenteerd.

Bekijk menu en reserveer