Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Satie, Falla en Faure

Noord Nederlands Orkest

Satie, Falla en Faure

  • Vrijdag 22 april 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Zo verstild en meditatief als Satie klinkt, zo uitbundig is Manuel de Falla’s El sombrero de tres picos. Dit kluchtige ballet is gesitueerd in een Spaans dorp vol kleurrijke types. De muziek is een soort collage van volksdansen, sfeerbeelden en komische effecten waarvoor niemand minder dan Pablo Picasso de decors ontwierp. Maar zelfs zonder beelden is deze bijna tekenfilmachtige muziek heel onderhoudend.

Van de Spaanse zon naar een dodenmis lijkt een koude douche. Maar Faurés Requiem is een verrassend warmbloedig en lieflijk werk. Hij schreef het dan ook niet voor een specifiek sterfgeval, maar voor het componeerplezier. Als ex-kerkorganist had hij zoveel sombere begrafenisdiensten begeleid dat hij iets totaal anders wilde: geen gejammer, maar melodieuze muziek die rust en intimiteit uitdrukt.

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 0,00 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.

Podcast: Discover the Classics

Podcast: Discover the Classics

Meer achtergrondinformatie? Luister dan ook naar onze podcast over verschillende periodes van de klassieke muziek door Yvonne van den Berg, oud-programmeur Klassiek van Spot Groningen. Meer informatie

Satie: Gnossiene  nr. 1
Satie: Gymnopedie nr. 1
Falla: El sombrero de tres picos (compleet)
Fauré: Requiem op.48

dirigent: Risto Joost · sopraan: Ilse Eerens · bariton: Michael Nagy · m.m.v. NNCK