Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Liszt, Dvorak en Bartok

Noord Nederlands Orkest

Liszt, Dvorak en Bartok

  • Donderdag 31 maart 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Concerten voor cello en orkest waren er bijna niet toen Antonin Dvorák zich eraan waagde. Het was meteen een voltreffer: de combinatie van de donkere cello-klank en Dvoráks weemoedige melodiek laat niemand onberoerd.

Béla Bartóks Concert voor orkest doet zijn naam alle eer aan. In plaats van één solist treden steeds andere orkestinstrumenten op de voorgrond: meeslepend om te horen én om te zien. Dit werk, met zijn lugubere begin en uitbundige finale, werd zijn grootste succes. En niets te vroeg, want de componist overleed kort daarna. Franz Liszt, altijd spectaculair, zorgt op dit programma voor een passende opwarmer.

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 0.00 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.

Podcast: Discover the Classics

Podcast: Discover the Classics

Meer achtergrondinformatie? Luister dan ook naar onze podcast over verschillende periodes van de klassieke muziek door Yvonne van den Berg, oud-programmeur Klassiek van Spot Groningen. Meer informatie

Liszt: Les Préludes
Dvorák: Concert voor cello en orkest op.104 in b kl.t.
Bartók: Concert voor orkest

dirigent: Kerem Hasan · cello: Harriet Krijgh