Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Gullberg Jensen dirigeert Sibelius en Strauss

Noord Nederlands Orkest

Gullberg Jensen dirigeert Sibelius en Strauss

  • Donderdag 27 januari 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 0,00 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.

Met Arvo Pärt ben je in een paar seconden heel, heel ver weg. Eeuwenoude kerkmuziek is zijn inspiratiebron – en wonderlijk genoeg weet hij die volkomen eigentijds te laten klinken, alsof je door een vreedzame geest uit het verleden wordt aangesproken.

Even hypnotiserend is het beginthema van Jean Sibelius’ Vioolconcert. Het waaiert uit als een reis door wisselende landschappen, om te eindigen met een ´polonaise voor ijsberen´, zoals een criticus schreef. Bij de Letse violiste Baiba Skride, gespecialiseerd in Noord- en Oost-Europees repertoire, is dit stuk in goede handen.

Van orkestmagiër Richard Strauss klinkt de Suite uit Der Rosenkavalier, de opera waarin hij met veel flair de sfeer van het oude Wenen oproept.

Podcast: Discover the Classics

Podcast: Discover the Classics

Meer achtergrondinformatie? Luister dan ook naar onze podcast over verschillende periodes van de klassieke muziek door Yvonne van den Berg, oud-programmeur Klassiek van Spot Groningen. Meer informatie

Pärt: In Spe
Sibelius: Concert voor viool en orkest op.47 in d kl.t.
Strauss:  Der Rosenkavalier: Suite op.59

dirigent: Eivind Gullberg Jensen · viool: Baiba Skride