Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Das Lied von der Erde

Noord Nederlands Orkest

Das Lied von der Erde

  • Vrijdag 10 december 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Claude Debussy en Gustav Mahler waren tijdgenoten, maar verschilden desondanks enorm van stijl. Het Noord Nederlands Orkest laat je het tijdens dit concert horen aan de hand van twee prachtige werken.

Klankmagiër Claude Debussy schreef met Jeux een ballet over – echt waar – een driehoeksrelatie op een tennisbaan. Wonderwel wist hij zelfs van zo’n ‘plat’ onderwerp een uiterst sfeervol, bijna surrealistisch stuk te maken. Het is muziek zoals nooit eerder was geschreven – en die toch volkomen natuurlijk klinkt. Bijna gelijktijdig werkte Gustav Mahler aan Das Lied von der Erde. Hier geen spelletjes, maar diepe levensernst: Mahler had zojuist een dochter verloren, was uit zijn baan gepest door jodenhaters en bleek ook nog ernstig ziek te zijn. In deze symfonie, waarin hij symfonie en liedcyclus liet samensmelten door twee zangers een rol te geven, stortte Mahler zijn hart uit.

Programma
Knigge: Maria Louise in het Princessehof
Debussy: Jeux (poème dansé)
Mahler: Das Lied von der Erde

dirigent: Antony Hermus | alt: Christianne Stotijn | tenor: David Butt Philip

Geen kaarten meer? Zet jezelf op de wachtlijst

Vanwege de huidige coronamaatregelen bieden we momenteel maar een beperkt aantal kaarten aan. Zijn er geen kaarten meer beschikbaar? Zet jezelf op de wachtlijst, om alsnog in aanmerking te komen voor kaarten, zodra er zicht is op verruiming van de maatregelen.

Muze