NNO Zomerconcert onder leiding van Nuno Coelho

NNO Zomerconcert onder leiding van Nuno Coelho

Solist Rosanne Philippens (viool)

NNO Zomerconcert onder leiding van Nuno Coelho

Solist Rosanne Philippens (viool)

  • Zaterdag 29 augustus 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Ook dit jaar mag een concert ter gelegenheid van het Groningens Ontzet bij het Noord Nederlands Orkest niet ontbreken! Op vrijdag 28 augustus en zaterdag 29 augustus speelt het NNO in De Oosterpoort bekende klassieke meesterstukken die iedereen gegarandeerd in zomerse sferen zullen brengen.

Sluit je ogen, en laat je meevoeren door de wonderlijke klanken van The lark Ascending van Vaughan Williams, waarin de wereld even volledig draait om het prachtige vogelgezang van de leeuwerik. Luister naar muziek uit de opera Don Juan de Mañara, die zich afspeelt in de Zuid-Spaanse stad Sevilla. De avond sluit af met de melodieuze Variaties op een thema van Joseph Haydn, ook wel bekend als de St. Anthony Variations, van Brahms.

Summerstage

Summerstage

Deze voorstelling is onderdeel van Summer Stage, ons zomerprogramma vol theater en muziek. Van klassiek en cabaret tot toneel en muziek. Bekijk het hele programma hier.

Dirigent Nuno Coelho  
Op de bok staat de Portugese dirigent Nuno Coelho. Coelho won de eerste prijs op de Cadaqués International Conducting Competition in 2017, hetgeen resulteerde in uitnodigingen van grote orkesten van over de hele wereld. Coelho dirigeerde onder andere het Nederlands Philharmonisch Orkest, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, BBC Philharmonic, Ulster Orchestra en het Orquesta Sinfonica de Galicia.

Violiste Rosanne Philippens
Solist is de violiste Rosanne Philippens, geprezen om ‘haar wonderwereld aan kleur’ (Volkskrant). Philippens soleerde eerder met het NNO, en met orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest, Rotterdams Filharmonisch Orkest, Barcelona Symphony Orchestra, Jerusalem Symphony Orchestra en Filharmonisch Orkest Freiburg. Philippens bespeelt de “Barrere” Stradivarius uit 1727.