Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

met Vadim Repin

Noord Nederlands Orkest

met Vadim Repin

  • Donderdag 31 maart 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 31 maart 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Liadov Fragment de l’Apocalypse / Prokofjev Vioolconcert nr. 2 / Nielsen Symfonie nr. 6 “Sinfonia semplice”

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan dit concert is er een gratis inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

 

Extra informatie

Extra informatie

Onderdeel van de Wereldsterren. Programmeur Yvonne van den Berg haalt opnieuw de wereldtop binnen de klassieke muziek naar Groningen.

Dirigent James Judd / Viool Vadim Repin

Vadim Repin komt naar Nederland!
Al vele jaren behoort deze Russische violist tot de absolute top. Zijn beroemde collega Yehudi Menuhin noemde hem ‘de meest perfecte violist ter wereld’. Repins ster schittert het felst in zijn vertolkingen van Russische vioolconcerten. De meest geprezen opnames van het Tweede vioolconcert van Sergej Prokofjev, dat hij samen met het NNO ten gehore brengt, staan op zijn naam. Prokofjev verlangt in dit concert het uiterste van de solist. Het is fascinerende, briljant georkestreerde sprookjesmuziek. Vooral vanwege de hartstochtelijke melodieën in het tweede deel wordt dit concert tot de mooiste vioolconcerten van de 20e eeuw gerekend. Dirigent James Judd begon zijn carrière als assistent van de grote dirigenten Lorin Maazel en Claudio Abbado, maar doet in faam al lang niet meer voor hen onder. Judd dirigeerde de Berliner Philharmoniker, de Royal Philharmonic Orchestra en vele andere toporkesten in de wereld.

https://www.youtube.com/watch?v=h_QA9IWvAIA " data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/h_QA9IWvAIA/maxresdefault.jpg">

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten
Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.