Nieuw Utrechts Toneel / Bingo!

Nieuw Utrechts Toneel / Bingo!

Munnekeholm 1, 9711 HW, Groningen

Nieuw Utrechts Toneel / Bingo!

Munnekeholm 1, 9711 HW, Groningen

  • Woensdag 11 december 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 11 december 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Locatie: Munnekeholm 1, Centrum Groningen

BINGO!
Een feestelijk crisisspel

‘Laat de ballen maar rollen. Het leven is een bingo!’ Met het leukste spel van de Europese campings en bejaardentehuizen tovert het Nieuw Utrechts Toneel (NUT) uw eigen winkelcentrum om in een spetterend bingopaleis. Schuif na de feestinkopen aan bij het gezellige groepje overbodigen dat de illegale bingo runt, speel het spelletje mee en win prachtige prijzen! Vrienden, familieleden en collega’s; iedereen deelt in de gezelligheid… maar speelt voor eigen portemonnee.

BINGO! is geïnspireerd op de gelijknamige paradehit van theatergroep De Gebroeders Flint, die het stuk in de jaren ’90 met veel succes op festivals in heel Europa speelde. Nu, op het dieptepunt van de crisis en het hoogtepunt van Sinterklaas- en Kerstgekte, brengt het NUT een geheel nieuwe versie van dit bingospektakel ten tonele. In het epicentrum van de consumptiemaatschappij waarin alles draait om succes, rijkdom en winnen, staat het gezelschap op hilarische wijze stil bij de verliezers.

‘BINGO! is een lichte voorstelling in donkere dagen. De actieve rol van het publiek vergroot de pret en de betrokkenheid. Zonder veel nadruk worden er vragen opgeroepen over onze consumptiemaatschappij en wat de scheidslijn is tussen deze personages en de toeschouwer.’
Lees hier de volledige recensie.

★★★★ Theaterkrant.nldoor
Jan Barend van Barneveld

‘Het NUT weet met bijzondere en overtuigende karakters een geloofwaardige bingo-avond te creëren waarin het publiek een actieve rol krijgt toebedeeld. Net als de bingo is de locatievoorstelling onvoorstelbaar onvoorspelbaar.’
Lees hier de volledige recensie.

★★★★ CultuurBewust.nldoor
Marjolein Theunissen

‘De knotsgekke personages maken de avond. Ome Toon wordt overdreven charismatisch gespeeld door Dennis Coenen. Deze goed gecoiffeerde gladjakker draagt een wit pak en deinst niet terug voor het grote gebaar.’ Lees hier de volledige recensie.

★★★ Volkskrantdoor
Vincent Kouters

Tekst: Marcel Osterop
Regie: Greg Nottrot
Naar een idee van Felix Strategier en Fran Waller Zeper

Spel: Jacqueline Boot, Dennis Coenen, Floor Leene, Marcel Roelfsema en Sjoerd Vrins
Muziek: Frank van Kasteren