Nielson

Nielson

+ support: Puck & Tijn

Nielson

+ support: Puck & Tijn

  • Donderdag 7 december 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 17:00 uur: restaurant The Mix open
  • 20:00 uur: aanvang concert
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 7 december 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Elf jaar staat Nielson nu op het podium. In 2012 maakte hij een vliegende start met zijn energieke nederpop. Na zijn debuut; Beauty & de Brains scoorde Nielson hits met Hoe, Mannenharten, Sexy Als Ik Dans, Hotelsuite, Diamant, IJskoud en Ik Sta Jou Beter en ontving hij meerdere gouden en platina platen. Zijn laatste album Diamant leverde hem twee Edisons op. In 2021 bracht hij onder zijn eigen naam de EP Grijs uit. De gelijknamige single symboliseerde de afsluiting van een donkere periode na het plotselinge verlies van dierbaren. Het nummer werd een platina hit dankzij de vertolking van Jaap Reesema in het programma “Beste Zangers“.

Nu zijn hart lichter is, wordt zijn muziek dat ook weer. In mei 2022 brengt hij in samenwerking met KWF zijn single Stralen uit, geïnspireerd op de levenslust die hij voelt sinds hij weet dat het leven geen garanties geeft. “Wat een gezegend mens ik al die tijd was geweest, realiseerde ik me pas toen het anders liep.” Zijn deelname aan Beste Zangers, waarin hij vertolkingen van andermans liedjes overgiet met zijn herkenbare maar verrassende geluid, geeft zijn 10-jarig artiesten jubileum extra glans en zet hem terug op de kaart.

Het is Niels’ bedoeling om nog minstens tien jaar aan zijn carrière toe te voegen, en dan nog eens tien. Maar nu is het nu. Nu geniet hij van alles wat er is en alles wat er niet meer hoeft te zijn. Nu wil Nielson gewoon Niels zijn, die mensen raakt door te doen wat hij het liefste doet. Muziek maken. Omdat het leuk is.

Leuk weetje! Sarita Lorena, en Nielson kennen elkaar van Beste Zangers en namen samen het duet Nieuw Voor Mij op. Sarita zal vanavond ook meedoen tijdens het optreden van Nielson!

Support: Puck

Van dansbare house tunes waar je helemaal in op kunt gaan, tot diepgaande en emotionele nummers die je meenemen naar haar verleden. In 2021 bracht Puck haar eerste album uit, getiteld ‘Hoe Het Is’, waarin ze openhartig haar ervaringen deelt over huiselijk geweld, de scheiding van haar ouders, paniekaanvallen en relatiebreuken. ‘Dansen In De Regen’ staat centraal in de aankomende EP en vormt ook het kernthema van haar live-optredens.

Support: Tijn

Tijn heeft zijn leven toegewijd aan muziek maken. Op elfjarige leeftijd begon hij met muziekproductie en stopte nooit meer. Door zijn ADD heeft TIJN een rijke innerlijke wereld, waarin muziek maken en creatief bezig zijn de ultieme uitlaatklep zijn. Hij wil mensen verrijken en inspireren door hen in zijn muzikale wereld te verwelkomen. Na het afstuderen aan de Herman Brood Academie en ervaring in de EDM-scene, ontwikkelde hij zijn zangtalent en vond een passie voor het schrijven en opnemen van eigen teksten. Met invloeden van disco, funk, motown en hip-hop brengt TIJN nu een frisse pop-sound en begint een nieuw hoofdstuk in zijn carrière.

Sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen beschikbaar