Nicolas Altstaedt en Alexander Lonquich

Nicolas Altstaedt en Alexander Lonquich

Cellosonates van Beethoven

Nicolas Altstaedt en Alexander Lonquich

Cellosonates van Beethoven

  • Dinsdag 14 december 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 14 december 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)
Evenement uitgesteld

Evenement uitgesteld

Om de verspreiding van het virus onder controle te krijgen, zijn nieuwe maatregelen afgekondigd. Helaas kan dit evenement op de geplande datum niet doorgaan.

We zijn nog op zoek naar een nieuwe datum. De kaarten blijven geldig. Zodra er meer bekend is, komen we er bij de kaartkopers op terug. Gezien de omvang van ons programma kan dat wel even duren. We vragen hiervoor om je geduld en hopen op je begrip.

Nicolas Altstaedt en Alexander Lonquich spelen tijdens dit concert alle vijf de cellosonates van Beethoven. Een must voor iedere celloliefhebber.

Slechts een relatief klein deel van Beethovens oeuvre bestaat uit werken voor cello en piano, maar de vijf die hij componeerde zijn van uitzonderlijke kwaliteit. De eerste twee cellosonates schreef hij voor de briljante broers Jean-Pierre en Jean-Louis Duport. Bij de derde sonate was Beethoven al zo goed als doof. De laatste twee markeren zijn latere periode: spiritueler, donkerder en dramatischer.

De Duits-Franse cellist Nicolas Altstaedt is een van de belangrijkste Beethoven-vertolkers. In 2015 ontving hij op het Beethovenfest in Bonn de Beethoven Ring voor zijn interpretaties van de vijf cellosonates. In Nederland is Altstaedt vaste gast bij de Cellobiënnale in Amsterdam. Met pianist Alexander Lonquich vormt Altstaedt een vast duo.

Programma
Beethoven: Sonate in F, op. 5, nr. 1
Beethoven: Sonate in g, op. 5, nr. 2
Beethoven: Sonate in A, op. 69
Beethoven: Sonate in C, op. 102, nr. 1
Beethoven: Sonate in D, op. 102, nr. 2

Podcast: Discover the Classics

Podcast: Discover the Classics

Meer achtergrondinformatie? Luister dan ook naar onze podcast over verschillende periodes van de klassieke muziek door Yvonne van den Berg, oud-programmeur Klassiek van Spot Groningen. Meer informatie

Abonnement Groningsche Muziekvereeniging

Als vriend van de Groningsche Muziekvereeniging kan je nu vier concerten uit ons klassieke programmering met 10% korting bestellen.

Bekijk abonnement

Muze