Nederlandse Reisopera

Nederlandse Reisopera

Verdi - La Traviata

Nederlandse Reisopera

Verdi - La Traviata

  • Donderdag 16 november 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 16 november 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Bekende melodieën, die niemand onberoerd laten

We kunnen ons nu nauwelijks meer voorstellen hoe verontwaardigd er werd gereageerd toen Giuseppe Verdi in 1852 het levensverhaal van de prostituee Violetta Valéry als uitgangspunt nam voor een opera. Het thema van de gevallen vrouw die haar liefde moet opgeven en sterft aan tuberculose, werd niet gezien als een respectabel onderwerp. Maar Verdi was vastbesloten, hij had immers een persoonlijke band met het verhaal. De componist leefde ongehuwd samen met een
voormalige operazangeres wier levensloop niet bepaald als smetteloos te boek stond. ‘La traviata’ kan worden gezien als een antwoord van de componist op de geruchten en roddels, maar Verdi’s artistieke ambities reikten verder. Hij zag het onderwerp als een probleem van zijn tijd en het thema van de vrouw die van de weg is geraakt (want dat betekent tra viata) kreeg in zijn werk een veel omvattende interpretatie. Gevoegd bij de meeslepende muziek ontstond zo een opera met veel bekende melodieën, die niemand onberoerd laat.

Inleiding om 18:30

Inleiding om 18:30

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 18:30 uur. Deuren gaan om 18:15 uur open. Kaarten à € 2,50 kunt u meebestellen bij uw bestelling.

Extra informatie

Extra informatie

Let op: gegarandeerd zicht op het toneel en/of boventiteling bij plaatsen op de 1e rang.

Winnaars Dutch Game Awards
Tijdens de uitreiking van de Dutch Game Awards heeft De Nederlandse Reisopera twee prijzen gewonnen. Samen met Het Geluid Maastricht, Wildvreemd en Monobanda wonnen ze in de categorieën Best Cross-media Game en Best Co-Production.  De prijzen waren voor de ‘interactieve virtual reality opera experience’ Weltatem. Weltatem is een live mixed media game-experience, waarin de toeschouwers hun eigen stem kunnen ontdekken.

Het is allemaal prachtig gedaan, en Visser smukt zijn visie op met ontelbare sprekende details.

★★★★ Trouw

“La Traviata van Verdi heeft een bruto speeltijd van drie uur en een kwartier, inclusief twee pauzes, maar de gevoelsduur is hoogstens anderhalf uur. De tijd vliegt voorbij, (…)”

★★★★ Dagblad van het Noorden

Muziek en zang zijn op hoog niveau in deze omvangrijke productie.

★★★ De Volkskrant

libretto: Francesco Maria Piave, gebaseerd op de roman ‘La dame aux camélias’ van Alexandre Dumas
dirigent: Ilyich Rivas · regie: Floris Visser · met: Urška Arli`´c Gololi`´ci`´c, Jesus Garcia, Anthony Michaels-Moore, Hanna-Liisa Kirchin, Fiona Kimm, Christian Darmsgaard, Eddie Wade, Wiebe-Pier Cnossen en Paolo Battaglia · toneelbeeld: Dieuweke van Reij · licht: Alex Brok · choreografie: Pim Veulings · m.m.v. Het Gelders Orkest en Consensus Vocalis

Lees hier een interview met regisseur Floris Visser en dirigent Ilyrich Rivas door de NRC