Nederlandse Bachvereniging

Nederlandse Bachvereniging

Brandenburgse Concerten

Nederlandse Bachvereniging

Brandenburgse Concerten

  • Zondag 1 oktober 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

In maart 1721 stuurde Johann Sebastian Bach ‘zes concerten met diverse instrumenten’ bij wijze van open sollicitatie aan Christian Ludwig, de markgraaf van Brandenburg. Het was een visitekaartje van jewelste! Wat Bach hier presteert, grenst aan het ongelooflijke.

In een mix van Duitse degelijkheid en Italiaanse flair verkent hij op talloze manieren de mogelijkheden van de orkestinstrumenten, zowel solistisch als in combinatie met elkaar. Elk van de zes concerten is anders in instrumentatie, lengte, structuur, stijl en techniek. Het resultaat is een spektakel van vormen en kleuren waar je iedere keer weer geboeid naar luistert. De Nederlandse Bachvereniging laat je de eerste vier concerten horen en voegt daar het niet minder virtuoze Hoboconcert in d – met een hoofdrol voor hoboïst Rodrigo Lopez Paz – en de Suite in g aan toe. Bachs sollicitatie werd overigens geen succes. In plaats daarvan verdween de partituur in de bibliotheek van Christian Ludwig. Pas in 1849 werden de concerten teruggevonden en kregen ze de naam waaronder wij ze nu kennen: de Brandenburgse Concerten.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Büchli-Fest-Meijerfonds.

Programma:
J.S. Bach: Concert in F, Eerste ‘Brandenburgs’ Concert, BWV 1046
J.S. Bach: Concert in F, Tweede ‘Brandenburgs’ Concert, BWV 1047
J.S. Bach: Concert in G, Derde ‘Brandenburgs’ Concert, BWV 1048
J.S. Bach: Concert in G, Vierde ‘Brandenburgs’ Concert, BWV 1049
J.S. Bach: Hoboconcert in d, BWV 1059r
J.S. Bach: Suite in g, BWV 1070

viool en leiding: Bojan Čičić

Abonnement Barok

Abonnement Barok

Dit concert is onderdeel van abonnement Barok. Verkoop van dit abonnement start op donderdag 30 maart (members 12 uur en iedereen 13 uur). Kaarten voor dit specifieke concert zijn te koop voor members vanaf 30 mei en voor iedereen vanaf 1 juni.

> Abonnement gelijk bestellen

> Bekijk alle abonnementen

Prijs ticket is inclusief pauzedrankje
The Mix – à la carte menu

Kom een heerlijk hapje eten in ons nieuwe à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet in een kleurrijke omgeving van heerlijk eten en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer