NESKO

NESKO

Nederlands Studenten Kamerorkest

NESKO

Nederlands Studenten Kamerorkest

  • Maandag 11 april 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 11 april 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

In 2016 zal het Nesko het volgende programma ten gehore brengen:

Francis Poulenc – Sinfonietta

Bram Kortekaas – Opdrachtcompositie voor kamerorkest en slagwerksolist, solist: Niek KleinJan

Ludwig van Beethoven – Symfonie nr. 7

Het Nesko 2016 staat onder leiding van Ivan Meylemans.

Programmatoelichting
Het project 2016, “Nesko slaat toe!”, bestaat uit een gevarieerd en prikkelend programma. Centraal staat de opvallende opdrachtcompositie die speciaal door jong talent Bram Kortekaas voor het Nesko is geschreven. Dit stuk zal een modern en jeugdig karakter krijgen en belooft een wisselwerking te worden tussen slagwerksolist en kamerorkest. De solist is Niek Kleinjan, een zeer getalenteerde en veelgevraagde percussionist in Nederland.

Het Nesko zal openen met de Sinfonietta van Francis Poulenc uit 1947, wat een vermenging is van veel verschillende muziekstijlen. Poulenc behoorde tot de neo-classicisten uit de groep componisten Les Six, die de klassieke symfonie losliet. Het stuk bestaat uit vier delen waaruit een echte jeu d’esprit klinkt, met mooie melodieën en opzwepende ritmes.

Na de pauze zal als klassieke tegenhanger van deze moderne werken de bekende Zevende Symfonie van Beethoven klinken. Dit meesterwerk wordt ook wel de ‘danssymfonie’ genoemd vanwege de ingewikkelde ritmiek. Het tweede deel staat bekend als de meest ingrijpende treurmars die ooit is geschreven.