Nederlands Blazers Ensemble

Nederlands Blazers Ensemble

& Bart Moeyaert / De Hemel

Nederlands Blazers Ensemble

& Bart Moeyaert / De Hemel

  • Woensdag 29 april 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 29 april 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

artistieke leiding: Bart Schneemann • verteller: Bart Moeyaert

Inleiding om 19.15 uur

Inleiding om 19.15 uur

Musicologe en publicist Saskia Törnqvist verzorgt om 19.15 uur een inleiding, waarbij u meer te weten komt over de achtergrond en het maakproces van de voorstelling.

Extra informatie

Extra informatie

Heeft u een Stadjerspas? Bij deze voorstelling/ dit concert kunt u uw kortingsbon inleveren.

Bart Moeyaert en Haydns Sieben letzte Worte
Met ‘Die Schöpfung’ en ‘Die Jahreszeiten’ van Josef Haydn als uitgangspunt creëerden de Vlaamse schrijver en dichter Bart Moeyaert en het Nederlands Blazers Ensemble eerder de eerste twee delen van hun eigen universum: ‘De Schepping’ (2004) en ‘Het Paradijs’ (2010). Met de ‘De Hemel’ wordt de cyclus rondgemaakt en is het verhaal verteld. Dit keer vormt Haydns aangrijpende ‘Sieben letzte Worte’ het uitgangspunt, een werk dat de oude meester zelf als een van zijn allerbeste beschouwde. In deze bijzondere bewerking klinken de zeven adagio’s zoals ze nog nooit hebben geklonken, met Moeyaert zelf als begenadigd verteller. Over ‘Het Paradijs’ schreef Opus Klassiek: “Een bijzonder fraai gestileerde vertelling van Bart Moeyaert (wat heeft hij een prachtige stem!) en ronduit schitterend spel van het NBE.”

Voorafgaand aan het concert verzorgt jongNBEnoord een optreden. jongNBEnoord is een jong ensemble van 10 musici tussen de 15 en 19 jaar uit regio Noord. De ambitie is om op een hoog niveau en op een spannende manier samen muziek te maken. Met elkaar werken ze toe naar een mooi concert, samen met het NBE. De jonge, talentvolle musici worden begeleid door Justine Gerretsen, die hen wegwijs maakt in de NBE-cultuur van samenspel, theatrale presentatie en contact met het publiek.