Mijn slappe komedie voor 4 mensen…

Mijn slappe komedie voor 4 mensen…

Leny Breederveld, Raymonde de Kuyper e.a

Mijn slappe komedie voor 4 mensen…

Leny Breederveld, Raymonde de Kuyper e.a

  • Zaterdag 27 april 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 27 april 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een slappe en droge komedie
Ben en Louise, een ex-stel, hebben – vergezeld door hun nieuwe partners Ellis en Don – afgesproken in een restaurant om hun gezamenlijke spullen te verdelen. Omdat de tafel niet vrijkomt, nemen ze plaats aan de bar. Terwijl ze wachten en drinken wordt de sfeer aldoor grimmiger, de wanhoop groter en is het personeel steeds dunner gezaaid. Met een sterke tekst en enkele grote komische talenten op het podium kunnen we u verzekeren: zo slap en droog heeft u uw komedie nog nooit gegeten!

“De meesterverbeelders van de onbeholpenheid zijn terug” (NRC ****)

“De venijnigheidjes zijn scherp en de slim verpakte beledigingen giftig” (Trouw ***)

 

 

“Hij is een meester van het kleine gebaar. Zo semi-achteloos een trucje doen met een lege wijnfles en dan snel even kijken of iemand dat wel heeft gezien, dat kan alleen René van ’t hof. (…) Geestig is de tekst die Van den Berg schreef zeker, met als hoogtepunt een hilarische discussie over de nut en noodzaak van vissen. De venijnigheidjes zijn scherp en de slim verpakte beledigingen giftig. Het zijn de acteurs die de langdradige tekst boven zichzelf weten uit te tillen, want intelligent komedie spelen kunnen deze acteurs als geen ander.”

★★★ Trouw

“Aat Ceelen en Raymonde de Kuyper spelen de radeloze ex-en Ben en Louise. Met een sublieme timing voor de allerdroogste humor, probeert De Kuyper als Louise haar oude Ben uit de tent te lokken. (…) Leny Breederveld en René van ’t Hof hebben weinig tekst maar blinken uit in het betere wegkijken en gefrons.”

★★★★ Volkskrantdoor
Vincent Kouters

“De meesterverbeelders van de onbeholpenheid zijn terug. ‘Mijn slappe Komedie’ blijkt een ideaal Carverstuk. (…) Van den Berg componeerde haar tekst als een minutieus muziekstuk met veel herhaling en korte zinnen. De acteurs brengen die met een goed gevoel voor timing en met kleine gebaren. Dit smaakt naar meer Carvertoetjes.”

★★★★ NRC Handelsblad

tekst: Magne van den Berg • regie: Aat Ceelen • eindregie: Beppie Melissen • spel: Raymonde de Kuyper, René van ’t Hof, Leny Breederveld en Aat Ceelen

Fotografie: Jochem Jurgens