Michael Kiwanuka

Michael Kiwanuka

Michael Kiwanuka

  • Zondag 9 juni 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal
  • 20:00: start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Geen ster lijkt op dit moment hoger te rijzen dan die van Michael Kiwanuka. Anno 2019 is deze Britse soulartiest niet meer alleen die jonge, warmbloedige songschrijver met die mooie soulvolle stem. Hij is uitgegroeid tot een volwassen muzikant die net zo goed elektrisch de lijnen uitzet. Zondag 9 juni staat Kiwanuka in De Oosterpoort. Verwacht bitterzoete soulfolk en een diep-broeierige stem.

Bill Withers en Otis Redding

Na een studie gaat het muzikaal gezien hard met Kiwanuka. In 2011 support hij Adele in een tour en in 2012 wint hij de invloedrijke BBC Sound Of Talent. Het succes van de singles Home Again en Tell Me A Tale maakt dat hij wordt vergeleken met Bill Withers en Otis Redding. Een onophoudelijke wereldtour volgt waarin hij werkelijk op ieder festival op de line-up staat.

Nieuwe sound

Dit grote succes ging gepaard met een zware periode, maar producer Danger Mouse (Iggy Pop, Red Hot Chili Peppers) hielp hem hier muzikaal weer bovenop. Samen leveren ze in 2016 een melancholiek, introvert en maatschappijkritisch album af genaamd Love & Hate, een mix van gospel, soul, blues en psychedelica. ‘’The work of an artist coming into his own’’, aldus The Guardian. Zondag 9 juni staat Kiwanuka in De Oosterpoort. Dans, schud je heupen en zing mee.

”Michael Kiwanuka heeft zijn zaakjes op orde, weet wat hij wil en speelt een ijzersterke en gevarieerde set.” Lees hier de volledige concertrecensie door OOR.

Vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen