Meeuw jonge theatermakers

Meeuw jonge theatermakers

MY BLOODY FAMILY

Meeuw jonge theatermakers

MY BLOODY FAMILY

  • Donderdag 30 november 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 30 november 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

My Bloody Family; Geen voorstelling voor teerhartige zieltjes

Van je familie moet je het hebben. Een vader doodt zijn dochter. Dus doodt de moeder de vader. Dus wreekt de zoon de vader en maakt zijn moeder koud. Dit is in het kort waar het om draait in ‘De Oresteia’ van Aischylos. Regisseur Carlo Scheldwacht neemt het stuk onder handen met elf spelers van Meeuw jonge theatermakers. Zo wordt het aloude drama van wereldformaat teruggebrachttot een pocketversie rond de vraag waarmee we al tweeëneenhalf duizend jaar worstelen: als iedereen die een klap uitdeelt er ook een terugverdient, wanneer houdt het dan op?

Gratis inleiding, op reservering
Hoe zat het ook alweer met de Trojaanse oorlog? En Iphigeneia, wat was daar ook alweer mee? Voor deze vragen en meer kun je terecht bij de inleidende bijspijkercursus gegeven door Jeek ten Velden. Aanvang is 19.15 uur. Vergeet niet te reserveren. Dit kan telefonisch via de kassa, , online wanneer u al kaarten heeft of ook online bij je bestelling.
Gezelschapsspel op de vide
Ben je meer in voor een persoonlijke test? Doe dan mee met het gezelschapsspel Wie ben ik eigenlijk? in de foyer.
 

Gratis inleiding, op reservering Hoe zat het ook alweer met de Trojaanse oorlog? En Iphigeneia, wat was daar ook alweer mee? Voor deze vragen en meer kun je terecht bij de inleidende bijspijkercursus gegeven door Jeek ten Velden. Aanvang is 19.15 uur. Vergeet niet te reserveren. Dit kan telefonisch via de kassa, , online wanneer u al kaarten heeft of ook online bij je bestelling. Gezelschapsspel op de vide Ben je meer in voor een persoonlijke test? Doe dan mee met het gezelschapsspel Wie ben ik eigenlijk? in de foyer.  

 

 

Het programma:
• Hoe zat het ook alweer met de Trojaanse oorlog? En Iphigeneia, wat was daar ook alweer mee? Voor deze vragen en meer kun je terecht bij de bijspijkercursus gegeven door Jeek ten Velden.
• Ben je meer in voor een persoonlijke test? Doe dan mee met het gezelschapsspel ‘Wie ben ik eigenlijk?’ aan een van de spelletjestafels.
• En wil je naar aanleiding van de voorstelling van gedachten wisselen met een ter zake kundige? Schuif dan na afloop aan bij een van de advocaten, rechters of officieren van justitie die speciaal hiervoor zijn uitgenodigd.

Kaarten voor de inleiding zijn online mee te bestellen of  telefonisch te reserveren.

“Oresteia relevant en bloedstollend”

★★★★★ Recensie Leeuwarder Courant

“Meeuw overtuigt en werkt nog lang door”

Recensie Friesch Dagblad

Tekst: Aischylos, regie: Carlo Scheldwacht
Meeuw jonge theatermakers
Scenefoto’s: Karel Zwaneveld