Matteo Myderwyk

Matteo Myderwyk

Matteo Myderwyk

  • Vrijdag 11 december 2020
  • SPOT/Lutherse Kerk, Haddingestraat 23
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Matteo Myderwyk: niet in een hokje te plaatsen, noch voor een gat te vangen. Matteo’s muziek evolueert constant en zijn liveshows zijn zeer gevarieerd.

Door alle klassieke regels van zich af te gooien, belandde de pianist in de wondere wereld van de experimentele muziek.Muziek maken zonder vooraf gemaakte afspraken met als doel muziek in het moment te maken. Met een arsenaal aan synthesizers voegt hij de improvisatie van jazz, het melodische van pop en het repetitieve van dance samen en voert dit alles uit met de techniek van een klassiek geschoolde pianist. Op 11 december staat hij in de Lutherse Kerk met zijn nieuwe album Parabel.

Parabel

Om het concept van het nieuwe album Parabel volledig te kunnen doorgronden, moet je eigenlijk de vinyl versie hebben. Op de twee plaatkanten ontstaan twee volledig verschillende muzikale werelden, een pianokant en een elektronische kant. Toch staan ze dichterbij elkaar dan je denkt, want de losse tracks hebben vaak een verwante zustertrack op de andere plaatkant.