Marlene Bakker

Marlene Bakker

Marlene Bakker

  • Zondag 30 december 2018
  • Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:15: Stadsschouwburg gaat open
  • 20:15: Aanvang voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 30 december 2018
  • Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalige circuit. Jong, eigenzinnig en gezegend met een prachtige stem. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene. Op zondag 30 december speelt Marlene Bakker met band en strijkkwartet in de Stadsschouwburg Groningen.

Je kunt haar bijvoorbeeld kennen van Wondern van mien stee, een Groningse vertaling van Adele’s Hometown Glory. Of misschien ken je de single Loat Grunnen nait zakken, over de aardbevingen in Groningen. Tijdens het concert in de Stadsschouwburg presenteert Marlene haar inmiddels veelgeprezen debuutalbum RAIF. De eerste single Waarkhanden gaat over teruggaan naar je roots. Heimwee en angst om terug te keren maar ook over bloed dat kruipt waar het niet gaan kan. ​Het nummer behaalde een nummer één-notering in de Noord 9 van RTV Noord. Daarnaast ontving Marlene ‘de Bosklopper Bokaal’ voor beste Groningstalige single van 2017. Bovendien werd het album met vijf sterren bekroond door Dagblad van het Noorden.

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Groningse indiepop

Marlene en gitarist Bernard Gepken hebben zich laten onderdompelen in de wondere wereld van Groningse volksverhalen. In de liedjes neemt ze haar publiek vervolgens mee en zingt ze over hypnotiserende zeewiefkes, plagende nachtmerries en wonderlijke hiplichtjes. Elk lied is onlosmakelijk verbonden met de provincie en haar verschillende streken. Van Westerwolde tot het Hogeland, na een optreden zal je vervolgens met andere ogen naar een streekgebied kijken.

Laat je tijdens het concert meevoeren in een unieke luisterervaring waarin Marlene zingt over de magie van het noorden en waar het aardse Gronings naadloos aansluit op de hedendaagse indiepop. In 2018 tourt Marlene met RAIF door het land om te laten horen hoe mooi en poëtisch het Gronings kan zijn.

Daniel Lohues schreef over werk van Marlene Bakker: “Wat is dit níét normaal mooi!”

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

Website Marlene Bakker

“Raif is een meesterlijk debuut dat de streektaal met eigentijdse pop een impuls geeft en tot ver buiten de provinciegrenzen kan tillen.”

★★★★★ Albumrecensie Dagblad van het Noorden

“De nieuwe Ede Staal is een vrouw!”

Albumrecensie RTV Noord

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl