Luthers Bach Ensemble, Rachel Podger & Erik Bosgraaf

Luthers Bach Ensemble, Rachel Podger & Erik Bosgraaf

J.S. Bach, Vivaldi e.a.

Luthers Bach Ensemble, Rachel Podger & Erik Bosgraaf

J.S. Bach, Vivaldi e.a.

  • Vrijdag 28 februari 2025
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 28 februari 2025
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Een muzikale dialoog tussen de koningin van de barokviool (Rachel Podger) en een van de beste en avontuurlijkste blokfluitisten ter wereld (Erik Bosgraaf), begeleid door een geweldig barokorkest. Dat kan niet anders dan een geweldige avond voor de liefhebbers van oude muziek worden.

Zowel Podger als Bosgraaf stonden al vaker met het Luthers Bach Ensemble in De Oosterpoort. In het najaar van 2019 was de wereldberoemde Britse violiste de gedroomde uitvoerder van Vivaldi’s De Vier Jaargetijden. Tymen Jan Bronda, artistiek leider van het Luthers Bach Ensemble roemde haar spel in SPOT Magazine: “Rachel heeft een geweldige beheersing van haar instrument. Ze staat als het ware boven de muziek. Het lijkt alsof ze geen technische beperkingen heeft. Haar handen doen wat zij in haar hoofd hoort. Zelfs de moeilijkste dingen klinken bij Podger subliem en spatzuiver. Dat is echt geweldig om naar te luisteren.”

Met de uit het noorden afkomstige Erik Bosgraaf, bekroond met onder andere de prestigieuze Londense Borletti-Buitoni Trust Award en de Nederlandse Muziekprijs, bracht het ensemble in januari 2023 een prachtig programma met werk van onder anderen J.S. Bach en Telemann.

Ditmaal leiden de twee barokzwaargewichten het Luthers Bach Ensemble tot grote hoogten met muziek van Vivaldi, Muffat en J.S. Bach. Kom luisteren hoe Podger en Bosgraaf met hun fantastische spel alle wisselende stemmingen en kleuren in de muziek naar boven halen.

Programma
J.S. Bach: Vioolconcert in a, BWV 1041
Georg Muffat: Sonata V in G uit Armonico Tributo
Antonio Vivaldi: La Stravaganza op. 4, Concerto nr. 12 in G
J.S. Bach: Dubbelconcert voor viool en hobo in c, BWV 1060  (bew. voor blokfluit en viool)

Abonnement Barok
Alleen geplaceerde zitplaatsen beschikbaar
Prijs ticket is inclusief pauzedrankje
The Mix – à la carte menu

Kom lekker eten in ons à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet van heerlijk eten, een gezellige sfeer en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer