Lunchconcert

Lunchconcert

Openbare repetitie NNO

Lunchconcert

Openbare repetitie NNO

  • Woensdag 29 april 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 29 april 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Tijdens deze repetitie wordt gerepeteerd voor het concert Italiaanse symfonie van Mendelssohn van 30 april in De Oosterpoort, 1 mei in Theater Geert Teis in Stadskanaal en 2 mei in De Lawei in Drachten. Het programma van dit concert is Mozart Symfonie nr. 29, Vivaldi Stabat Mater en Mendelssohn Symfonie nr. 4 ‘Italiaanse’.

Felix Mendelssohn maakte rond zijn twintigste een grote reis door Europa, net als zoveel andere rijke jongeren dat deden in die tijd. Mobieltjes en iPads waren er nog niet, dus moest er op andere manieren verslag van de belevenissen worden gedaan. Mendelssohn had zijn muziek. Zijn Vierde symfonie is als het ware een reisblog over de tijd die hij in Italië doorbracht. Heerlijke, zonovergoten muziek, waarover hij zelf schreef: “Het is het vrolijkste wat ik ooit heb gecomponeerd”. Samen met het wonderschone Stabat Mater van de grote 18e-eeuwse barokcomponist Vivaldi. In dit werk over de treurende Maria aan de voet van het kruis van haar gestorven Zoon hoort u alleen strijkers, het orgel en de verbluffend mooie stem van countertenor David Allsopp.

Dirigent: Stanislav Kochanovsky

Gratis klassieke lunchconcerten
De lunchconcerten worden georganiseerd i.s.m. het Noord Nederlands Orkest en het Prins Claus Conservatorium. Aanvang 12.00 uur, toegang gratis, reserveren niet nodig.