Lunchconcert

Lunchconcert

Lunchconcert

  • Woensdag 4 februari 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 4 februari 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaspar Snikkers begon op 12-jarige leeftijd met fagotlessen op de Muziekschool Groningen bij Fred Gaasterland en later bij Leo de Jong. Al op jonge leeftijd won hij een prijs in het Prinses Christina Concours. In 1997 werd hij aangenomen aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij fagot studeerde bij Jos de Lange en contrafagot bij Guus Dral. Van 2008 tot 2014 was Kaspar fagottist en contrafagottist van het Noord Nederlands Orkest. Sindsdien is hij een graag geziene gast bij de andere Nederlandse orkesten, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Residentie Orkest en het Gelders Orkest. Ook treedt hij sinds kort op als countertenor.

Liesbeth Wildeveld studeerde piano aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en Engels en muziekwetenschappen aan de RUG. Ze legde zich na de studie vooral toe op kamermuziek en begeleiden en nam daartoe lessen bij de bekende Nederlandse liedbegeleider Thom Bollen en bij de Belgische pianiste Sylvia Traey in Antwerpen. Ze begeleidde vele solisten, zowel zangers als instrumentalisten. Momenteel wordt ze ook veel gevraagd als begeleider van jong talent op concoursen en festivals. Ze vormt een vast duo met de Duitse contrabassist Sven Otte en werkte enige jaren als docent Muziekgeschiedenis op het Prins Claus Conservatorium in Groningen.
 
Kaspar Snikkers en Liesbeth Wildeveld kennen elkaar al enkele jaren, maar pas kortgeleden hebben zij eindelijk de stap gezet om als duo te gaan samenwerken. Naar het zich laat aanzien een flitsende start van een vruchtbare samenwerking!

Programma lunchconcert

Henry Purcell                       Music for a while
                                            Strike the Viol
Franz Schubert                    Litanei auf das Fest Allerseelen
Edward Elgar                       Sea Pictures: The land where corals lie
                                            Romance voor fagot en piano
Herbert Howells                    King David
Gabriel Fauré                      Au bord de l’eau
Henri Detilleux                     Sarabande et Cortège voor fagot en piano
Reynaldo Hahn                    A Chloris   

Gratis klassieke lunchconcerten
Aanstormend klassiek muziektalent zit (bijna) iedere woensdag voor u klaar in Het Café in De Oosterpoort om uw middagmaal muzikaal te omlijsten. De lunchconcerten worden georganiseerd i.s.m. het Noord Nederlands Orkest en het Prins Claus Conservatorium. Aanvang 12.00 uur, toegang gratis , reserveren niet nodig.