Liefde (8+)

Liefde (8+)

Maas theater en dans

Liefde (8+)

Maas theater en dans

  • Zondag 5 februari 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 5 februari 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

In een energiek fysiek spektakel volgen we acht jonge performers op zoek naar liefde. Een groep kinderen die langzaam opgroeit, met vallen en opstaan. Alle seizoenen van de liefde komen langs: zonnig en stormachtig, sprookjes- en kalverliefde, wilde en verstilde liefde. Iedere leeftijd krijgt een eigen kleur. Dompel je onder in deze feestelijke en kleurrijke mix van knuffels, prinsen, Bollywood, hoge hakken, eerste zoenen, onhandige serenades en een wild waterballet.

Liefde is hartverwarmend danstheater op een uitbundig schoolplein, in een ontroerende disco en een spetterende balzaal. Van de makers van onder andere Alleen op de wereld, Voorjaarsoffer en Alice in Wonderland.

“Wanneer na vijf kwartier spelen en dansen de spetterende apotheose in de vorm van een heus waterballet is afgelopen, verzucht een kind in de zaal ‘Wauw’. En laat dat nu precies het juiste woord zijn om deze bijzondere voorstelling samen te vatten.”

★★★★★ Recensie Leeuwarder Courant

“Liefde leer je met vallen en opstaan, zo laten de dansers letterlijk zien. Een spel van aantrekken en afstoten.”

★★★★ Recensie Kidsweek

“De atletische Jefta Tanate en Dane Badal spannen de kroon met gewaagde dansstunts. Jurriën Remkes en Freek Nieuwdorp duwen elkaar afwisselend in de rol van upper- en underdog. Mees Borgman en Gale Rama spelen een slim spel met verleiding en Sue-Ann Bel en de zwangere Nastaran Razawi zijn lekker kordaat en komisch.”

Lees hier de volledige recensie uit de Volkskrant.

★★★★ Recensie Volkskrant

“De liefde heeft veel bewegingen. In elkaars armen springen, knuffelen, elkaar plagen, stoer doen, knuffelen, dansen. Uitbundig of aarzelend, cool of kwetsbaar, samen of alleen, swag of onhandig, spontaan of overbewust, kriebelig en kusserig, bluffend en onzeker, teder en lomp.”

Lees hier de volledige recensie uit de Theaterkrant.

★★★★ Recensie Theaterkrant

“Liefde is zo’n voorstelling die je eigenlijk meer dan eens zou moeten zien, omdat er zoveel in te ontdekken valt. Maar ook omdat je er, geholpen door vrolijke Bollywoodmuziek en een onstuimig waterballet op het eind, van die fijne kriebels van in je buik krijgt.”

★★★★ Recensie Telegraaf

“Een soepele montage van aansprekende taferelen: van een enerverend potje toneelvoetbal tot een vrolijk makende reeks verkleedpartijen. De voorstelling eindigt met een heus feestje.”

★★★★ Recensie Parool

“Liefde is een adembenemende en, soms letterlijk, spetterende voorstelling”

Lees hier de volledige recensie.

★★★★ Recensie 8Weekly

De voorstelling wordt op een drukke, maar ook op komische wijze neergezet. Er wordt niet veel gezegd, maar dat is ook zeker niet nodig.”

Lees hier de volledige recensie.

★★★★ Recensie ILoveTheater

“Liefde is spectaculair en hartverwarmend danstheater

Recensie Haarlems Dagblad

“Deze bijzondere performersgroep maakt me heel vrolijk en geeft enorm veel energie mee naar huis.”

Lees hier de volledige recensie.

Recensie Dansmagazine

“Ik kijk erg uit naar Liefde. Als we roze kalverliefde gaan dansen, rood en vurig in elkaars armen springen, in een oranje herfststorm belanden en vijftien minuten witte (of zwarte) sneeuw uit het plafond laten dwarrelen. Ik heb zin in heel veel vurige, warme, open, onhandige, schattige, pittige, lompe, mooie, wonderlijke liefde, geserveerd met taart en slagroom. Of iets anders.”

Lees hier het volledige interview met Moniek Merkx (de regisseur) en acteurs Dane Badal & Nastaran Razawi.

Interview met Moniek Merkx (regisseur) in het Algemeen Dagblad (2016)

concept, tekst en regie: Moniek Merkx | spel en dans: Dane Badal, Mees Borgman, Gale Rama, Denise Aznam, Jurriën Remkes, Jefta Tanate e.a. | muziek: Joop van Brakel