Leo Divendal

Leo Divendal

Piano Etudes

Leo Divendal

Piano Etudes

  • Donderdag 18 februari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 18 februari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Leo Divendal – Piano Etudes

Piano Etudes: Een muzikale reis in 20 vertellingen met piano in de hoofdrol

De Amsterdamse kunstenaar Leo Divendal schreef 20 vertellingen met een piano in de hoofdrol. Twee actrices en twee pianisten voeren u mee in de romantische, hilarische en droevige vertellingen die hand in hand gaan met live pianoklanken van o.a. Scarlatti, Ernst Bloch en Fazil Say. Een reis die voert van een Parijs jazzcafé, een veerboot over de Bosporus, een dakterras in São Paulo en naar het einde van de nacht. De scènes worden geïllustreerd met beeldende kunst. Een avond die niet onder één noemer te vangen is. De verhalen, muziek en beelden prikkelen al uw zintuigen tijdens dit bijzondere project.

In een theatrale verbeelding van deze romantische, absurde, hilarische en droevige vertellingen, worden de toeschouwers mee gevoerd naar het einde van de nacht, een jazz-café in Parijs, een veerboot over de Bosporus, de zwoele bar op de veertigste verdieping van een hotel in São Paulo, een verlaten kamer, een verwoest leven, het ontstaan van een tekening, de geboorte van een dans.

Op het podium worden deze raadsels met een piano tot leven gebracht: om de toeschouwers voortdurend in mee te nemen of op het verkeerde been te zetten, om de linker- en de rechterhand te laten samenspelen in opwindende, melancholische, onvermoede klanken, op muziek van Scarlatti, Agnes Obel, Komitas, Janaçek, Cees Thissen, Ernest Bloch en anderen, live op de vleugel gespeeld.

De scènes zijn verweven met werken van internationale beeldende kunstenaars, reagerend op elke etude. Op theatrale wijze komen verhaal, beeld en muziek met alle zintuigen binnen bij het publiek.

regie en tekst: Leo Divendal
met: Mariken Bijnen, Ilke Turpijn
piano: Tomasz Górny, Magdalena Golebiowska

Kijk voor informatie, blogs en achtergronden op www.pianoetudes.nl

Klik hier om een voorproefje te beluisteren.