LeineRoebana & Liza Ferschtman

LeineRoebana & Liza Ferschtman

Smell of Bliss

LeineRoebana & Liza Ferschtman

Smell of Bliss

  • Vrijdag 16 mei 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 16 mei 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Through this link you can read the english version.

Extra informatie

Extra informatie

Agenda abonnees krijgen 50% korting op de toegangsprijs van deze voorstelling. Let op: geen korting op korting, niet geldig voor reeds gekochte kaarten.

Krachtige muziek en liefdevolle dans
Na eerdere succesvolle samenwerkingen met musici, slaat choreografenduo LeineRoebana nu de handen ineen met stervioliste Liza Ferschtman. In ‘Smell of Bliss’ dagen de dansers haar uit om de broosheid van haar viool te beschermen. Zo wordt een mooi contrast zichtbaar tussen de eenzaamheid van de musicerende violiste en de krachtige, maar ook liefdevolle lichamen van de dansers, op muziek van Bach tot Bartók.

NB! Een half uur voor aanvang mag u een kijkje achter de schermen nemen en de makers ontmoeten op het podium.

Liza Ferschtman: “Voor mij is het eigenlijk een droom die werkelijkheid wordt. Mijn hele leven ben ik gefascineerd door dans, en door hoe beweging uit muziek voortkomt. Bij LeineRoebana gaan dans en muziek altijd hand in hand, en de musicus maakt niet zelden deel uit van het geheel. Daarom kan ik niet wachten om het podium straks te delen met de geweldige Heather Ware en samen een synthese van klank en beweging te creëren!”

“… ronduit schitterend is het slotbeeld van de stilstaande Uri Eugenio, in wiens borstkas de pompende naweeën van zijn dans langzaam wegebben, tot rust gebracht door de serene schoonheid van Ferschtmans spel.” 

★★★★ NRC

“Ferschtman speelt behalve composities van Bach, Paganini, Bartók en Isaye nieuw gecomponeerde muziek van de Indonesische componist Iwan Gunawan. Hij biedt met zijn elektronica en slagwerk, met soms stevige ritmes, een mooi tegewicht aan de klassieke componisten.”

“Vanuit het rijkgevulde fysieke reservoir aan bewegingen van LeineRoebana kan van alles komen opwellen. Warme fibraties, felle uithalen. Speelsheid en sensualiteit. Hunkering en wanhoop. Vertwijfeling en liefde.”

★★★★ Theaterkrant

“Dat violiste Liza Ferschtman een indrukwekkend musicus is, wisten we al. Dat ze ook een indrukwekkende performer is die met gemak zes dansers om haar vingers windt, blijkt in Smell of Bliss.”

“De grote verdienste van de dansers is dat zij zich onvoorwaardelijk hebben opengesteld voor de muziek. Die mentaliteit is niet verloren gegaan in de nauwgezette choreografie en geeft de voorstelling een intuïtieve, integere sfeer.”

★★★ Volkskrant

“Er zijn drie goede redenen om ‘Smell of Bliss’ van de moderne dansgroep LeineRoebana te gaan zien. De eerste is de zeskoppige dansergroep die zich onvoorwaardelijk in dit avontuur stort.”

” (…) de tweede goede reden: de medewerking van het virtuoze viooltalent Liza Ferschtman, winnaar van de Nederlandese Muziekprijs, veelgevraagd wegens haar volstrekt eigen geluid en het vermogen mensen daarmee in hun ziel te raken.”

“Adembenemend als de violiste ten slotte alleen met Urig Eugenio overblijft, haar tonen voelbaar gemaakt door zijn lijf in stilstand. Troostrijk is hier het woord – en dat is de derde goede reden om deze voorstelling niet te missen.”

★★★★ Trouw door Sander Hiskemuller