Lebbis

Lebbis

Het grijze gebied

Lebbis

Het grijze gebied

  • Woensdag 20 maart 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 20 maart 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Winnaar van de Poelifinario 2011.“Lebbis vertoont een superieure balans tussen engagement en amusement, tussen uitgesproken irritatie en relativerend laissez faire. Kenmerkend is zijn snelheid, zijn grapdichtheid, maar ook de manier waarop hij zijn persoonlijke ervaringen weet te koppelen aan de actualiteit.” (jury).

Wie Lebbis de afgelopen jaren gezien heeft, weet met hoeveel liefde en hoeveel vertrouwen hij de wereld oppakt, bekijkt, omdraait, binnenste buiten keert, afbreekt en weer opbouwt. Op zoek naar de verwondering, de diamanten die toch steeds weer langskomen. En handvatten om te snappen waarom het fout is gegaan.
Lebbis gaat op zoek naar het belang dat mensen hebben bij duidelijkheid en waarheid. Om de deuken er vervolgens in te trappen. Waarom? Omdat hij nog niet is uitgezocht en zich het liefst begeeft in ‘Het Grijze Gebied’.

“Lebbis volgt in Het Grijze Gebied een strak parcours via het beste programma dat hij als solist maakte sinds het jaar 2000. Zijn sterke punt zit niet alleen in de snelheid en in flitsende schakelingen (…) het meest verrast hij dor de laconieke bevestiging van kwaliteit en genadeloze beheersing van het materiaal.”

★★★★ Dagblad van het Noordendoor
Jacques J d’Ancona

“Hans Sibbel houdt zijn energie laag. Voor de duidelijkheid: dit is erg prettig, want áls er dan een uitbarsting komt (en wees gerust: die zitter er zeker ook in), dan komt deze ook extra goed aan. (…) In het grijze gebied brengt Lebbis zijn vertrouwde mengeling van snelle grappen en onvervalst moralisme.”

★★★ Volkskrantdoor
Joris Henquet

“In hoog tempo rijgt hij het ene onderwerp aan het andere, en creëert zodoende één ononderbroken reeks gedachtensprongen. En de actie waartoe hij oproept is geheel in Lebbis-stijl: om te lachen en tegelijk serieus te nemen.”

★★★★ NRC Handelsbladdoor
Henk van Gelder

regie: Koos Terpstra