Laura Jansen

Laura Jansen

We Saw A Light

Laura Jansen

We Saw A Light

  • Dinsdag 23 november 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Met haar nieuwe, aangrijpende album We Saw A Light maakt Laura Jansen bijna acht jaar na de geprezen voorganger Elba haar rentree in de muziekwereld. Vanachter de piano zingt ze bekende songs als Use Somebody en Bells en nummers van haar nieuwe plaat, en neemt ze je mee in haar verhalen.

De Amerikaans-Nederlandse zangeres won platina awards met haar debuutplaat Bells en bestormde de hitlijsten met nummers als Wicked World en Use Somebody. Met opvolger Elba speelde ze over de hele wereld, maar na terugkomst van een internationale wereldtournee neemt haar leven in 2015 een onverwachte wending. Wat begint met een avond vrijwillig vluchtelingen opvangen op Amsterdam Centraal leidt al snel tot een trip naar het Griekse eiland Lesbos op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis.

Terug naar de ‘normale’ wereld
Na drie jaar van hard werken, verlies, hoop en wanhoop in de kampen begint zij aan haar reis terug naar de ‘normale’ wereld. Terug naar haarzelf en naar haar liefde voor woorden, muziek en de mensheid. Tijdens dit concert in de intieme kleine zaal van De Oosterpoort neemt Laura je mee in haar eigen wereld van verhalen en muziek. Recht uit het hart, terug naar het eiland en terug naar zichzelf.

We Saw A Light is een prachtplaat geworden. Jansen verwerkte al haar recente ervaringen in tien pianosongs die grote kracht krijgen door haar doorleefde, geëmotioneerde stem.”
– OOR

To be announced

To be announced

Binnenkort opent ons nieuwe restaurant in de Oosterpoort. De naam en de menukaart houden we nog even geheim! Zeker zijn van een plekje? Reserveer dan nu via The Fork.