La Pegatina + Support Mr Wallace

La Pegatina + Support Mr Wallace

La Pegatina + Support Mr Wallace

  • Woensdag 8 mei 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 8 mei 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 – 18.00 uur: 050 368 0 368)
en website De Oosterpoort, Plato, Free Record Shop, Ticketlijn:
0900-3001250 (€ 0,45 p/min) en www.ticketservice.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Deze energieke jongens uit Barcelona hebben maar één missie: ze willen
iedereen met hun Spaanse feestmuziek aan het dansen krijgen. La Pegatina
speelt een high energy mix van rumba catalana met hier en daar een
vleugje ska en cumbia. Hun lange nummers duren 2.45 minuten, de kortere
korter. Een smile op je face verzekerd, meehossen aangeraden, polonaise
onvermijdelijk.

Begin 2003 is La Pegatina opgericht, meer als
een soundsystem, maar in de loop van de jaren groeide La Pegatina uit
tot een 7 man sterke band. Eerst vestigden ze hun faam in Barcelona en
Catalonië, waar zij op dit moment nog steeds immens populair zijn,
vervolgens volgde de rest van Spanje. Sinds enkele jaren is de band ook
internationaal actief. In Nederland klonk het startschot in 2010 op
Lowlands toen enkele duizenden bezoekers verrast werden door de
hyperactieve Spanjaarden.  VPRO’s 3VOOR12 zei: ‘La Pegatina blaast het
tentzeil eraf. Publiek neemt maar geen genoegen: Meer! Meer! Meer!’

Het vorige album ‘Xapomelӧn’ werd in de
eerste 3 dagen meteen 150.00 keer gedownload. En nu is La Pegatina terug met de nieuwe plaat ‘Eureka’. Deze plaat markeert het tienjarig bestaan van de band en laat een wat meer verfijnd, warm, romantisch en modern geluid horen. Waarom ‘Eureka’? Omdat de bandleden het gevoel hebben dat ze nu écht hun sound gevonden hebben. En wat die sound precies is? Beleef het live in De Oosterpoort!

Support: Mr. Wallace (website)

Mr Wallace heeft zich in korte tijd geprofileerd als de meest
veelbelovende band uit ’t hoge noorden en brengt
knappe nummers in een zeer energieke uptempo ska-pop-stijl van de meest
aanstekelijke soort. De band bestaat uit een knallend blazersduo, funky
toetsenist en überstrakke ritmesectie en een steengoede zangeres als frontvrouw
doet ’t denken aan ‘No Doubt’ en ‘the Selecter’ in hun beste dagen! De
tomeloze energie die deze band met veel overtuiging brengt, zorgt er bij iedere
show voor dat het publiek volledig los gaat.

 

La Pegatina maakt bezoekers Paaspop intens gelukkig

31 maart 2013

SCHIJNDEL – De Spaanse band La Pegatina heeft in de Apollotent op Paaspop voor een onwijs groot feest gezorgd. Met hun snelle Mexicaanse ‘bruiloftmuziek’ hebben ze een uur lang alle mensen in beweging gekregen.

Op de bühne was het een grote bende, met ludieke verkleedpartijen, geinige danspasjes en vele gastartiesten, waaronder een besnorde bejaarde die ondanks zijn leeftijd als een atleet op en neer aan het rennen was.

La Pegatina sloot af met Spaanse versies van bekende dansnummers, waar het publiek veelal als tweede stem werd ingezet.

Er werd in de tent hard gelachen en polonaises waren eerder regel dan uitzondering. Zonder twijfel de leukste en meest gezellige act van het weekend.

★★★★★ Concertrecensie door Brabants Dagblad

Paaspop 2013: Eindelijk zomer in de bol met La Pegatina
Spanjaarden zetten Apollo volledig op stelten
© Bianca Stommel

Terwijl buiten de temperatuur dit weekend rond het vriespunt hangt, ligt bij La Pegatina de verantwoordelijkheid om deze eens flink op te krikken. Hun Spaanse temperament is op cd al behoorlijk aanstekelijk, dus zou een feestje op Paaspop een inkopper moeten zijn.
CONCERT
La Pegatina, Apollo, zondag 31 maart 2013

MUZIEK
Wat begon als een stel straatmuzikanten uit Spanje is inmiddels uitgegroeid tot een internationale zevenkoppige urban rumba-band. Met gitaar, cajon, percussie, bas, contrabas, trompet, accordeon, drums en zang lijken ze het meeste op een Spaanse Rowwen Hèze, maar dan feestelijker. Kan dat? Ja, dat kan.

PLUS
De Apollo is voor 50% gevuld, maar het feest is voor 200% aanwezig. Ze knallen er vanaf het begin in met confettikanonnen en het publiek draagt ze meteen op handen. Het woord La Pegatina geeft een vrije vertaling van ‘De Sticker’, maar deze mannen blijven niet plakken aan regeltjes. Onderling wisselen ze geregeld van zang en instrumenten, wat een heel gevarieerde set aan nummers geeft. Ook qua taal kennen ze geen restricties, want zo spontaan als dat ze zijn, doen ze zelfs ‘Er Staat Een Paard In De Gang’. Het feest is aan. Zanger vraagt de voorste regionen om heen en weer te lopen en zijn verzoek wordt met liefde ingewilligd. Dit is dé band die Paaspop in dit koude weekend het hardst nodig heeft.

MIN
Niets. Wie hier iets op aan te merken heeft, is een zuurpruim.

CONCLUSIE
Paaspop heeft het een weekend zonder moeten doen, maar met La Pegatina op het hoofdpodium begint spontaan de zon te schijnen. In de hoofden van de bezoekers welteverstaan, want die gaan met gemak in op het feestje dat geleverd wordt. Ach, wie heeft nog daadwerkelijk zon nodig, als deze Spanjaarden het verlies aan zonuren volledig compenseren?

CIJFER
9

★★★★★ Concertrecensie door 3voor12

Voor beroepschagrijnen moet de muziek van het Catalaanse La Pegatina vast een gruwel zijn. Al die vrolijk tetterende trompetten, meezingbare refreinen en onbedwingbare levenslust.

Eureka! is de naam van hun vierde reguliere album en de klad zit er nog niet in. De heren maken er wederom een groot feest van. In iets meer dan 35 minuten krijgen we de ene kraker na de andere voorgeschoteld. Slechts een enkele keer wordt het gaspedaal even los gelaten. In het mooie met violen fladderende Amantes de lo Ajeno, waarin de band hulp krijgt van de Spaanse groep Love of Lesbian. Maar direct daarna is het weer knallen geblazen.

Je kunt je natuurlijk afvragen of het muzikaal niet heel makkelijk is wat La Pegatina doet. De luisteraar overrompelen met het ene na het andere majeur-akkoord en het stapelen van explosie op explosie. Maar dat hun muziek soms wel erg makkelijk in de oren ligt, is misschien ook juist de klasse. Zijn er immers niet heel veel feestgroepen die proberen waar La Pegatina in slaagt? Het ontketenen van een groot onstuimig feest? Een dansende, joelende en springende menigte voor hen?

Eureka! is de ideale verdrijver van elke voort emmerende winterdepressie. Jammer dat het album eindigt met het smakeloze en Engelstalige Sweet Culito, een grappig bedoeld nummertje dat het live misschien goed doet, maar hier aanvoelt als kater na een knettergoed feestje. (Kasba Music/Xango)

P.S.: Net als hun vorige albums is ook Eureka! binnenkort gratis te downloaden. Maar we raden alle feestneuzen aan toch te gaan voor die fysieke release. Al was het alleen maar om iets bij te dragen aan de hard werkende gastheren van deze uitstekend geproduceerde knalfuif.

Tekst: Patrick van Engelen

★★★★★ Albumrecensie door NoBorderz