Kensington

Kensington

Support: GO GO BERLIN

Kensington

Support: GO GO BERLIN

  • Woensdag 9 oktober 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 9 oktober 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop:

kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato, Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45 p/min) en www.ticketservice.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Winnaar 3FM Serious Talent Award 2013

Kensington is een vierkoppige formatie in een simpele traditionele bezetting. Dit leidt echter niet tot simpele en voorspelbare muziek: Kensington kenmerkt zich door een frisse, gelaagde en moderne sound waarbij vooral de meerstemmigheid een mooie toevoeging is. Met hun debuutalbum ‘Borders’ (2010) scoorde de band hitsingles op 3FM, bespeelden ze uitverkochte zalen en gingen ze op buitenlands avontuur (o.a.  de Verenigde Staten en Indonesië).

In 2011 kwam het tweede album ‘Vultures’ uit, welke groots is opgezet met internationale producers. Single ‘We Are The Young’ was een overtuigende kennismaking met de nieuwe, volwassen sound en stond snel in de playlist van 3FM. De daarop volgende singles ‘Send Me Away’ en ‘No Way Out’ zijn eveneens snel omarmd waardoor er bijna geen dag voorbij gaat zonder dat er een single van Kensington op de radio te beluisteren is. Daarnaast hebben zij opgetreden in De Wereld Draait door en hebben zij deelgenomen aan Lingo (!). De pers is enthousiast: OOR noemde Kensington op Noorderslag 2011 “een van de beste bands van Nederland.”

Dit jaar won Kensington maar liefst drie 3FM Awards: de Serious Talent Award, Best Album en Best Live Act. Nog meer reden om ze in oktober live aan het werk te zien in De Oosterpoort!

foto: Rutger van der Bent

Support: Go Go Berlin

Go Go Berlin is een Deense band die snel furore maakt. De jonge heren spelen klassieke rock met roots in de jaren 70 van de vorige eeuw. Met ruim 80 boekingen in 2013 (waaronder het grote Roskilde festival) doet de band, waarvan de eerste single ‘Raise Your Head’ pas afgelopen mei verscheen, het allesbehalve slecht. Ondertussen is het debuutalbum ‘New Gold’ verschenen. De leden van Go Go Berlin spelen niet alleen rock ‘n’ roll, ze zíjn het.