Jungle By Night

Jungle By Night

+ support: Los Calxunxos Tujos

Jungle By Night

+ support: Los Calxunxos Tujos

  • Zaterdag 8 december 2018
  • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17:00: Restaurant Tromp gaat open
  • 19:00: Zaaldeuren gaan open
  • 20:00: Aanvang support
  • 21:00: Aanvang Jungle by Night
  • (Tijden onder voorbehoud)

Met hun mix van jazz, funk, afrobeat, latin en oosterse klanken verandert Jungle By Night, het swingendste collectief van Nederland, wereldwijd festivalweides en popzalen in vrolijk dansende massa’s. Op 8 december komt deze festivalhit terug naar De Oosterpoort.

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Jungle By Night

Acht jaar geleden kwam Jungle By Night voor het eerst als band bij elkaar. “Als groep zijn we volwassen geworden en is de muziek met ons meegegroeid. Wat onveranderd is gebleven, is onze zoektocht naar vernieuwing en experiment. Dit heeft geleid tot meer dan 450 concerten in 23 verschillende landen en 4 albums.”

Flinke sheut hiphop, psychedelica en rock

De muziek van Jungle By Night is een kenmerkende unieke mix van afrofunk en -jazz maar met een flinke scheut hiphop, psychedelica en rock. Soms voelt het alsof je in het Philips Research Lab bent in de jaren 50, een andere keer weer alsof je in het vibrerende New York bent in de seventies.

Als zuigen op een citroen

Muziek gaat vaak over harmonie en melodie, maar muziek trekt je zo nu en dan ook uit je comfort zone: het is als zuigen op een citroen. Één ding is zeker. Pieter, Bo en Ko blazen de hoorns zoals altijd. Drummer Sonny is zijn groove nog niet kwijt. De percussie van Tienson en Gino werkt nog steeds als een lopend vuurtje. Pyke’s synths zijn hypnotiserend. Peter’s bas gitaar trekt meer dan hij duwt. En Jac scratcht en pickt zijn gitaar nog steeds zoals je het gewend bent.

Zegetocht over de wereld

Met 4 en 5 sterren reviews voor hun eerste album maakte de band een zegetocht over de wereld. Lowlands, Sziget, Dour, Fuji Rock in Japan, Montreal Jazz in Canada en Rough Trade in New York. Met uitverkochte shows overal ter wereld heeft de band een uitstekende live reputatie opgebouwd.

Livingstone

Dankzij alle reisavonturen deden de negen jonge honden uit Amsterdam een berg aan inspiratie op voor de opvolger van hun succesalbum The Traveller. Het nieuwe album Livingstone is energiek, spannend en feestelijk zoals je gewend bent. Haal je dansschoenen maar uit de kast!

Support: Los Calxunxos Tujos

Los Calxunxos Tuyos maakt je warm voor het concert van Jungle By Night met een uiterst dansbare live set. Het duo Jos de Haas and Stefan Schmid gaan je vervelen met ongelooflijke cheesy achtergrondmuziek uit een erotische bar, totdat je er gek van wordt, om je vervolgens omver te blazen met een mix van techno en disco, geproduceerd met instrumenten uit de bronstijd en de jaren ’80. Bereid je voor op een verwarrende combinatie van italo, boogie, latin en Afrikaanse invloeden.

Let op: uitsluitend vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

Website Jungle By Night

“Jungle By Night is het swingendste collectief van Nederland”

de Volkskrant

“Of je als luisteraar nu onder de indruk bent van Jungle By Night’s aanpak van psychedelica, hun verweven van afrobeat in de muziek, de jazzsounds die door het album heen lopen of meer hebt met de hiphop die ook in de muziek is terug te horen (…) het is een album dat weet te boeien van begin tot einde. Al regent het nog langer in Nederland, The Traveller van Jungle By Night is getoonzette zomer.”

★★★★★ Written in Music over het album ‘The Traveller’

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl

Jungle By Night is a band consisting of 9 young dudes from Amsterdam. Their music is a distinctive and unique mix of afro funk and afro jazz, but with a generous dash of hip hop, psychedelia and rock.

With very positive reviews of their first albums the band victoriously toured the world. Lowlands, Sziget, Dour, Fuji Rock in Japan, Montreal Jazz in Canada and Rough Trade in New York. With sold-out shows all over the world the band built a phenomenal live reputation. With these compliments in the pocket, Jungle By Night is working on new songs. Mid May 2016 the band will release a brand-new album.